Home Nieuws Bijval voor Schmidt door columnist die Bas Nijhuis hekelt: ‘Duitse boosheid op...

Bijval voor Schmidt door columnist die Bas Nijhuis hekelt: ‘Duitse boosheid op Nijhuis is winst’

3698
0

De zaak Roger Schmidt versus Bas Nijhuis is alweer enkele weken achter de rug.

Wat begon als een soap, waarvan iedereen wilde weten of het nu wel of niet gezegd was, eindigde als een nietszeggende story zonder einde. Het gevolgen voor Schmidt waren daar en de coach kregen bakken kritiek over zich heen gestort. Maar er is ook bijval. Want ja, Bas Nijhuis wekt gewoon heel veel irritatie op. Niet alleen op het veld maar ook daarbuiten. Bijvoorbeeld aan tafel bij Johan Derksen. Nijhuis gedraagt zich als een kleine jongen die enkel ja en amen weet te communiceren naar Derksen.


Roger Schmidt krijgt bijval van Voetbal International columnist Nico Dijkshoorn, die op zijn eigenwijze manier keihard uithaalt naar Bas Nijhuis. In zijn column in Voetbal International haalt Dijkshoorn de scheidsrechter door het slijk en gelijk heeft hij.

Iedereen die niets meer te maken wil hebben met Bas Nijhuis, is mijn vriend. Je hoeft hem maar één keer – volgesmeerd met vaseline, zodat hij zo gemakkelijk mogelijk in de kont van Johan Derksen kan glijden – bij Veronica Inside te zien zitten en je weet genoeg: dit is iemand die zijn vrouw laat filmen hoe mooi hij wakker wordt. Gerard Joling zou zeggen: met zijn fluit in zijn mond.

Die Duitse boosheid op Nijhuis vind ik dus alleen maar winst. Hij heeft de naam een lekker mannelijk, niet al te truttig fluitende scheidsrechter te zijn, maar in combinatie met dat stralende gezicht als hij op tv mag verschijnen vind ik het allemaal erg ongeloofwaardig. Een arbiter die in een talkshow lollig bedoelde stickers op Derksen plakt, moet niet zeuren als voetballers en trainers hem vriendelijk vragen iets meer te focussen op zijn werk in plaats van zijn televisiewerk.


Facebook Comments