Home Nieuws Bijval voor Roger Schmidt: ‘Dit PSV heeft zich echt ontwikkeld’

Bijval voor Roger Schmidt: ‘Dit PSV heeft zich echt ontwikkeld’

4667
0

Er wordt zeker nog niet om het ontslag van Roger Schmidt geroepen maar de eerste wanklanken over de Duitse trainer klinken al stevig door.

Het is immers maart en het eerste seizoen van de Duitser loopt op het einde maar van veel geboekte successen is nog geen sprake geweest. Een deel van de achterban lijkt het niet te zien zitten in Schmidt maar de Duitser verdient natuurlijk wel een tweede kans in de vorm van zijn tweede contractjaar. Het zijn nog altijd bijzondere tijden en in dat kader is het rechtvaardiger en eerlijk Schmidt in zijn tweede seizoen een afrekening te sturen over de prestaties.


Aad de Mos ziet in ieder geval nog steeds veel potentie in de Duitse trainer en zijn staf. De serie topwedstrijden die PSV al tijden niet winnend weet af te sluiten zijn veel fans een doorn in het oog maar de Mos ziet dat anders.

Aad de Mos vindt namelijk niet dat Roger Schmidt verantwoordelijk mag worden gehouden voor die slechte reeks topwedstrijden. Toch liggen de feiten wel anders want onder Schmidt won PSV geen enkele topwedstrijd dit seizoen. PSV wist voor het laatst in december 2018 een overwinning te boeken in een grote wedstrijd. AZ werd in Eindhoven verslagen.

De Mos ziet wel degelijk ontwikkeling en voorziet een goede periode onder Schmidt. “Als het heel goed was gegaan, had het niet aan Schmidt gelegen maar waren het de spelers”, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. “Als het slecht gaat, is de inbreng van de trainer ineens het middelpunt. Maar dit team heeft zich echt ontwikkeld.”

Het voetbal van PSV is beter geworden ziet de Mos. “Het heeft zich wel geconcentreerd op het aanvallende gedeelte, maar ze voetballen aantrekkelijk en ze zijn echt zelf schuldig dat ploegen als AZ, Feyenoord en zelfs Ajax al die countermogelijkheden krijgt. Het zijn persoonlijke fouten die je die toppers doen verliezen en als coach doe je daar weinig aan”, aldus een optimistische de Mos.