Home Nieuws Bijna topfitte Boscagli smacht naar Philips Stadion: ‘Dat is in Frankrijk wel...

Bijna topfitte Boscagli smacht naar Philips Stadion: ‘Dat is in Frankrijk wel anders’

8662
0

De Franse verdediger Olivier Boscagli is bijna terug van lang weggeweest. Na een lange revalidatie wachten er weer speelminuten in de hoofdmacht.

En dat is nu net waar de Fransman zo naar smacht: spelen voor PSV 1. Boscagli is sinds 2019 bij PSV en onder Mark van Bommel kwam hij niet uit de verf maar na het vertrek van de ontslagen coach veranderde het perspectief van de Franse verdediger vrij snel en wist hij uit te groeien tot steunpilaar. In die jaren leerde hij ook het fanatieke Philips Stadion kennen.

In 2019 verruilde hij OGC Nice voor PSV en kwam hij in Eindhoven in een hele andere voetbalwereld en voetbalbeleving terecht, zegt hij op de website van Brainport Eindhoven. “Er hangt hier een unieke energie in het stadion. Dat klinkt als een cliché, maar zelfs tegen de kleine clubs zit het nagenoeg vol. Dat is in Frankrijk wel anders. In het sportrevalidatiecentrum waar ik dagelijks ben, kom ik regelmatig fans tegen. Ze houden echt van PSV, het gaat ze aan het hart”, zegt de Franse verdediger over de fans van de club.

Langzaam richt de verdediger zich weer op dat waar hij zo naar smacht. Wedstrijden spelen in een kolkend Philips Stadion. “Ik verlang ernaar om weer te mogen voetballen te midden van een kolkend stadion. Om weer echt onderdeel te zijn van het team. Er is niets waar ik meer naar snak”, vervolgt Boscagli, die de laatste weken weer kon meetrainen met de groep. De Fransman kan de concurrentiestrijd aangaan met voornamelijk Armando Obispo en Jarrad Branthwaite.


Vorig artikelLiet Davy Pröpper PSV in de steek? Pröpper speelt inmiddels ook weer wedstrijden voor Vitesse
Volgend artikelPSV Spartaan Sambo baalt van vertrek Gakpo en kijkt nog steeds elke PSV wedstrijd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in