Home Nieuws Bijna international Mario Götze denkt aan FC Bayern – Porto

Bijna international Mario Götze denkt aan FC Bayern – Porto

1304
0

Mario Gotze is klaar om voor PSV het verschil te maken. De Duitser is fit en gaat het maximale van zichzelf vragen in het thuisduel tegen Olympiakos.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad zegt hij dat zijn gedachten deze week terug gaan naar FC Bayern tegen FC Porto, waar de Duitsers het verlies van de heenwedstrijd goed moesten maken. In Portugal verloor Bayern en kregen de spelers van Bayern met veel kritiek te maken maar thuis werd een weergaloze zege geboekt. Gotze weet dat in voetbal alles kan en het begint met vertrouwen en geloof.


“Het hangt allemaal van de wedstrijd af. Wat we in gedachten moeten houden, is dat we twee of drie goals zelfs in de laatste tien minuten kunnen maken. Negentig minuten lang het beste van onszelf laten zien, is wat we sowieso moeten doen. Elk detail kan beslissend zijn.”

Met vertrouwen kijkt Gotze naar de komende wedstrijden. “Het seizoen is nog niet voorbij en er zijn nog twee, drie maanden te gaan. Aan het einde kunnen we concluderen wat het geworden is. Tegen Olympiakos hebben we een mooie kans en ik heb er vertrouwen in omdat we thuis spelen. Tegen PAOK Saloniki zijn we eerder goed teruggekomen en zondag tegen Vitesse ook.”

Götze was er even uit met een blessure maar is inmiddels fit genoeg om weer zijn hoge niveau te gaan behalen. Ook bondscoach Low houdt de middenvelder in de gaten. Het heeft er alle schijn van dat de middenvelder weer in the picture is. “Op dit moment komt Mario nog niet in aanmerking, maar we houden hem in de gaten”, laat Löw weten aan Kicker. Gotze staat er weer goed op in Duitsland. Het is alweer drieënhalf jaar geleden dat Gotze voor zijn land uit wist te komen maar zijn rentree lijkt aanstaande.