Home Nieuws Bijeenkomst directie voor overleg: ‘Uitkomst dat Van Nistelrooij dinsdag ‘gewoon’ de training...

Bijeenkomst directie voor overleg: ‘Uitkomst dat Van Nistelrooij dinsdag ‘gewoon’ de training leidt’

5304
0

Met nog slechts één competitiewedstrijd voor de boeg is het erg onrustig rond het eerste elftal. PSV heeft nog slechts een punt nodig om de tweede plaats veilig te stellen.

PSV bevindt zich in een op het oog zorgelijke situatie, schetst het Eindhovens Dagblad. Maandag is er volop overleg geweest tussen de trainer en de directie van de club, met als uitkomst dat Ruud van Nistelrooij dinsdag ‘gewoon’ de training leidt.

Zondagavond bracht De Telegraaf dat Van Nistelrooij op gespannen voet leeft met zijn assistenten en dat bepalende spelers bij de directie hebben aangegeven dat er sprake is van onrust. Het Eindhovens Dagblad bevestigt de lezing vanuit de Telegraaf en meldt het ‘op zijn zachtst gezegd weleens kalmer is geweest’. ‘De PSV-leiding heeft de hele boel maandag geëvalueerd en besloten dat Van Nistelrooij dit seizoen hoe dan ook afmaakt’, schrijft de krant verrassend genoeg over de huidige situtaie.

‘Het hele seizoen zijn er af en toe ‘dingetjes’ binnen de technische staf en klagen plukjes spelers links en rechts over de gang van zaken. Dat zijn niet altijd bepalende pionnen, voor de duidelijkheid, want uiteraard zijn reserves ontevreden.’ Eerder deze maand zou een deel van de spelersgroep zijn zorgen hebben geuit bij de directie, wist De Telegraaf te melden. Dat zou een week na de bekerfinale op de agenda hebben gestaan.

Naar verluidt wist Van Nistelrooij hier wel degelijk van af. De selectie `ou zich zorgen over het aanstaande vertrek van assistent André Ooijer en een mogelijk vertrek van de ‘volstrekt onmisbare’ Fred Rutten. ‘De spelers maken zich grote zorgen als Van Nistelrooij alleen komt te staan, omdat dan ongelooflijk veel trainerservaring wegvalt.’

Onder de stafleden zou het ook al een tijdje rommelen. Van Nistelrooij wordt omschreven als ‘eigenwijs’, terwijl assistent Javier Rabanal een ’te dominante’ rol aanneemt. ‘Onder anderen het niet of minder opstellen van Olivier Boscagli en Érick Gutiérrez is binnen de staf weleens bekritiseerd, zo stellen bronnen.’


Vorig artikelDe Boer: ‘Sangaré in de rol van Patrick Vieira, dan kan hij van heel grote waarde zijn bij PSG’
Volgend artikelVerbaasde Van Basten wijst naar Jeffrey Bruma: ‘Ik twijfel of hij invloed heeft gehad op de uitslag’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in