Home Nieuws Bij PSV weggestuurde Ajax verdediger Rensch over reden van vertrek: ‘PSV vond...

Bij PSV weggestuurde Ajax verdediger Rensch over reden van vertrek: ‘PSV vond het gewoon te complex’

2269
0

PSV levert al een klein decennium talent na talent af aan het eerste elftal en mocht het eerste elftal niet haalbaar zijn, slaagt een PSV jeugdspeler ook vaak elders in het betaalde voetbal.

Die kant leek het ook op te gaan met Ajax verdediger Devyne Rensch. Rensch is momenteel basisspeler in Amsterdam maar geniet nog niet wekelijks het vertrouwen van trainer Alfred Schreuder. De achterban van de Amsterdamse club heeft ook nog niet altijd even veel op met de verdediger en diens kwaliteiten. Veel Ajax fans vinden dat Rensch tekort komt voor het niveau van hun club. Dat bleek jaren terug ook de conclusie te zijn op de Herdgang.

De verdediger van Ajax werd in de jeugd bij PSV namelijk afgewezen. Tegenover Voetbal International zegt hij daar over: ‘Voordat ik bij Ajax terecht kwam, leek PSV mijn club te gaan worden. Na een paar weken kreeg ik echter een brief dat ik was afgewezen’.

Rensch blijkt zich er niet helemaal in te kunnen vinden naar nu blijkt. ‘De argumentatie was wel best apart weet ik nog. In de brief stonden allerlei punten waarin ik niet goed genoeg, maar het leek niet op mij betrekking te hebben. Zoals bijvoorbeeld techniek, terwijl dat juist mijn beste eigenschap was. Ik denk dat ze het gewoon te complex vonden als ik daar zou gaan voetballen. Lelystad was te ver weg, dus dan moest ik in een gastgezin en zo”, aldus Devyne Rensch.

De afwijzing zal Rensch PSV zeker niet nadragen. ‘Natuurlijk was het hun goed recht om me af te wijzen en ik denk dat het zo had moeten zijn. Vervolgens kreeg ik bij Ajax de kans en ze gaven aan dat ik vijf keer mee mocht trainen. Na twee trainingen hadden ze al voldoende gezien en werd ik aangenomen. Niet alleen qua opleiding, maar ook qua afstand was dat alleen maar beter voor mij.’


Vorig artikelVan Nistelrooij beloonde Drommel in Noorwegen: ‘Voor hoe hij zich altijd opstelt in de groep’
Volgend artikelOok in Amsterdam geen basisplaats voor Jordan Teze: ‘Het heeft me wel geraakt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in