Home Nieuws Bij PSV mislukte Italiaanse spits staat voor miljoenentransfer naar Juventus, vraagprijs Scamacca...

Bij PSV mislukte Italiaanse spits staat voor miljoenentransfer naar Juventus, vraagprijs Scamacca bedraagt 40 miljoen euro

12734
0

PSV had in 2015 de jonge Italiaanse spits Gianluca Scamacca onder contract staan. De Italiaanse spits kwam over uit de jeugdopleiding van AS Roma en werd bepaald geen succes in Eindhoven.

Afgelopen zes jaar wist de spits toch gestaag omhoog te klimmen en dus staat hij nu voor een stap naar de Italiaanse top. Recordkampioen Juventus is op zoek naar een nieuwe spits en denkt daarbij inmiddels serieus aan Scamacca. La Gazzetta dello Sport schrijft namelijk dat Gianluca Scamacca in beeld is bij Juventus, dat tevens diep in de buidel moet gaan tasten.

Scamacca speelde in Nederland in de jeugdopleiding van PSV, dat hem uit de AS Roma-opleiding wegplukte en vol verwachtingen in Eindhoven aan zijn eerste buitenlandse avontuur begon. Het liep anders en de Italiaan haalde het eerste elftal niet, maar kwam wel tot drie wedstrijden voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. In zijn laatste wedstrijd voor Jong PSV kreeg hij zelfs rood.

Uiteindelijk eindigde de spits bij Sassuolo, dat hem een aantal maal verhuurde. Eén van de clubs die tijdelijk de beschikking kreeg over Scamacca was PEC Zwolle, maar ook daar maakte de lange aanvaller totaal geen indruk. Nu is de status van Scamacca echter totaal veranderd en is hij op jacht naar de Italiaanse top, schrijft het medium La Gazzetta.

De spits is namelijk inmiddels basisspeler van Sassuolo en scoorde dit seizoen al zes keer in de Serie A. Ook debuteerde hij al voor de Italiaanse ploeg en zet Juventus in op een transfer van de veelbelovende spits. Juventus, dat momenteel verlegen zit om geld door de enorme schuldenlast, zou inzetten op een transfersom van om en nabij de veertig miljoen euro.


Facebook Comments Box