Home Nieuws ‘Bij PSV blijven is geen straf’, maar Gakpo wil de club verlaten:...

‘Bij PSV blijven is geen straf’, maar Gakpo wil de club verlaten: Wat vindt de PSV aanhang?

3271
0

Cody Gakpo en zijn vertrekwens; het gaat er al maanden over. Gakpo is een kind van de club en bijna letterlijk een kind van de club.

Cody Gakpo is al vanaf zijn achtste levensjaar actief bij PSV dus er mag met recht worden gesproken over een kind van de club maar het kind van de club wil perse weg. De vertrekwens is hoog te noemen. Na een zomer vol twijfels en clubs die niet doorpakken, laat Gakpo het op de allerlaatste dag van het transferwindow aankomen. Waarom? Omdat de vertrekwens hoog is.

Verschillende PSV watchers wisten afgelopen dagen al te melden dat men op de burelen van het Philips Stadion toch wel snakt naar duidelijkheid. Maar ondertussen is die duidelijkheid er nog steeds niet. PSV heeft zichzelf wel in de vingers gesneden door zich niet te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. Want voor een Gakpo die als speler van de groepsfase Champions League verkocht wordt, is eenvoudiger ene bedrag van 50 miljoen euro te vragen. Nu is Gakpo Europa League speler en lijkt het lastiger een bedrag van 50 miljoen plus te vragen voor de jeugdspeler van weleer.

Gakpo zegt geregeld dat het bepaald geen straf is om bij PSV te blijven maar wie zo vaak hetzelfde uitspreekt, zou er wel degelijk anders in kunnen staan. Inmiddels is de positiviteit rond Gakpo, positiviteit in de zin van dat er zelden gemopper op de aanvaller te horen is, enigszins omgedraaid in wat minder positieve geluiden. Gakpo laat PSV natuurlijk geenszins in de steek want vanaf het begin van de zomer is zijn wens duidelijk maar het woord ‘bungelen’, valt vaker dan enkele weken of maanden geleden.

Laat Cody Gakpo PSV bungelen? Ja, is het eenvoudige antwoord. De aanvaller had ook voor het Sangaré traject kunnen kiezen. Dat wil zeggen: begin augustus uitspreken dat je niet meer vertrekt en akkoord gaan met een nieuwe salarisverhoging. Dat had vooral duidelijkheid richting PSV gegeven. Nu nog een gelijkwaardige vervanger halen is vrijwel onmogelijk. Uit de boezem van de club klinken ook al geluiden door dat men bezig is met het voorbereiden van een gepast afscheid en ook de media-afdeling van de club lijkt op de achtergrond al bezig te zijn met het produceren van een mooi afscheidsfilmpje.

Op de achtergrond zijn er steeds meer mopperende supporters, die zich afvragen waarom Gakpo de club op dit late tijdstip nog zo graag wenst te verlaten. Op de verschillende socials is er nog steeds begrip voor de vertrekwens van Gakpo maar het gemor over de situatie is beduidend toegenomen.


Vorig artikelWim Jonk geniet van Ruud van Nistelrooij: ‘Geen man van poppenkast’
Volgend artikelAnalyse Sky Sports over Cody Gakpo interesse Man United: United al sinds 2017 op zoek naar type Mané

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in