Home Nieuws Bij ESPN vindt men veel van Yorbe Vertessen: Van ‘geinig’ tot ‘Noa...

Bij ESPN vindt men veel van Yorbe Vertessen: Van ‘geinig’ tot ‘Noa Lang-Express’ maar ook ‘Champions League-niveau’

1126
0
Vertessen

Yorbe Vertessen heeft PSV nog niet de rug toegekeerd, waar men eerder dacht dat de snelle Belg de club zo richting einde augustus al had verlaten.

De hoofdrolspeler denkt er niet over PSV deze zomer te verlaten na zijn ‘buitenlandse’ avontuur bij Union Sint-Gillis. Het doel van de aanvaller was simpel en is nog altijd simpel: doorbreken bij PSV en definitief doorbreken welteverstaan. Dan moet er nog wel heel wat gebeuren rond Vertessen want de aanvaller heeft nu eenmaal concurrenten die beter zijn op zijn positie.

Zijn redelijke tot goede wedstrijd tegen Vitesse ten spijt, Yorbe Vertessen is een blijft wel een speler met enige beperkingen. Vertessen heeft niet alleen net als iedere aanvaller ruimte nodig maar ook veel ruimte nodig. De actie tot 1-2 tegen Vitesse liet zien dat Vertessen die ruimte echt nodig heeft en van de verdediger van Vitesse zelfs enige hulp kreeg doordat er van dekken en het aanvallen van de aanvaller, geen sprake was.

Vertessen heeft zichzelf in ieder geval weer op de kaart gezet en dus geraakt hij als vanzelf weer in de picture. Zo ook bij ESPN. De analisten van de zender vinden wel wat van het spel van de snelle Belg, dat ruimte tot ontwikkeling biedt.

‘Vertessen is een ‘geinige speler’, begint Kenneth Perez. De analist van ESPN krijgt maar moeilijk hoogte van de Belgische aanvaller. “Geinige speler is dat”, zegt Perez bij ESPN over Vertessen. “Zijn niveau kan in één klap van de vierde klasse naar de Champions League gaan. Waarschijnlijk is hij op zijn best als hij zijn ogen dicht doet en gewoon schiet”, zegt de Deense analist.

De Belgische aanvaller staat in de belangstelling van enkele clubs uit Duitsland en kan zo overstappen naar de Deense club FC Midtjylland. De Europese wedstrijden die Vertessen vorig seizoen op huurbasis voor Union Sint-Gillis speelde hebben de Belgische aanvaller internationale allure gegeven.

“Vertessen heeft ongelooflijke wapens”, vervolgt Perez zijn analyse. “Zijn snelheid. En hij gaat echt tekeer op het veld. Als hij alles bij elkaar weet te krijgen, wordt hij een speler van Champions League-niveau.”

“Maar”, voegt de Deen eraan toe, “hij zal nooit heel veel goals maken door zijn druistigheid. Ik wil hem niet tekort doen, Vertessen heeft echt kwaliteiten. Maar bij het afronden doet hij me denken aan Brian Brobbey.”

ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen doet ook een duit in het zakje na een eerdere minder vleiende uitspraak. En dus volgen er excuses. “Ik noemde hem een Ali Express-Noa Lang, dat moet ik ook niet doen”, legt van Gangelen uit.


Vorig artikelDe Telegraaf heeft nieuws over ‘grootverdiener’ | El Ghazi mag transfervrij vertrekken maar overweegt toch te blijven
Volgend artikelRangers FC start tegen PSV met Dessers en Danilo in de basis, Sam Lammers reserve

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in