Home Nieuws Bij de NOS is men even geen fan meer van Xavi Simons:...

Bij de NOS is men even geen fan meer van Xavi Simons: ‘Niet complementair aan Memphis’

18471
0

De wedstrijd tegen Engeland nadert en dus is het mijmeren over de opstelling volop begonnen.

Hoe moet Ronald Koeman gaan spelen tegen Engeland en met wie want Memphis Depay maakte opnieuw geen beste beurt tegen Turkije, hoewel de tweede helft een stuk beter te noemen was dan de eerste helft. Memphis Depay verloor vanaf minuut één bal na bal maar herstelde zich op een andere positie behoorlijk tegen de taaie Turken.

Bij de NOS richt men de pijlen echter in eerste instantie op Xavi Simons. Analist Pierre van Hooijdonk adviseert bondscoach Ronald Koeman om zijn opstelling op de kop te gooien en even de gedachten te laten gaan over Xavi Simons. Aangeschoven bij Studio Fußball laat de oud-international weten dat hij drie spelers eruit zou halen, te beginnen met Simons.

Steven Bergwijn, Xavi Simons en Nathan Aké zouden volgens Van Hooijdonk vervangen moeten worden door Jeremie Frimpong, Donyell Malen en Micky van de Ven. Van Hooijdonk spaart Memphis Depay, die opnieuw de voorkeur krijgt van de analist.

Over de snelle en sterke Van de Ven zegt Van Hooijdonk: “Ik moet zeggen dat ik ook wel fan ben van Aké”, begint hij zijn toelichting. “Maar ik kies denk ik wel voor Van de Ven. Dat heeft ook echt met zijn duelkracht te maken, want in zijn tackles neemt hij de tegenstander zo vaak gewoon mee, dat die gewoon pijn heeft. Je hebt er echt gewoon last van. Buiten het feit dat hij met zijn snelheid heel veel kan corrigeren.”

Over Xavi Simons wil Van Hooijdonk graag kwijt dat het samenspel met Memphis onder de maat is. “Ik vind hem ook niet complementair aan Memphis. Het elftal heeft iets meer behoefte aan diepgang. Als je met Memphis in de spits speelt, moet je daar een lopende tien bij hebben. En dat is Xavi niet.”

Van Hooijdonk wijst naar de kracht van de fysiek sterke Engelsen. “Saka is in mijn optiek gewoon de gevaarlijkste speler bij de Engelsen. Je hoort trainers altijd zeggen dat ze het bekijken van wedstrijd naar wedstrijd. Dan ga je heel specifiek kijken naar de kwaliteiten van de tegenstander. En dan zou je best kunnen zeggen: Saka is razendsnel, dus daar zet ik Van de Ven tegen”, besluit de analist.


Vorig artikelNoa Lang maakt korte metten met ‘hater’
Volgend artikelWalter Benítez lijkt te twijfelen over vertrek bij PSV, is terugkeer Jeroen Zoet nabij?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in