Home Nieuws Bij contractverlenging werkt PSV niet mee aan transfers

Bij contractverlenging werkt PSV niet mee aan transfers

9
0

Contractverlenging en een transfer zijn complexe zaken voor een club uit een klein voetballand. Maar Memphis Depay en Wijnaldum gingen wat dat betreft Arias reeds voor, lat Brands in VI weten. ‘Voor’ in de zin dat een contractverlening automatisch betekent dat PSV de ‘verlengende’ speler niet meteen zal verkopen.

Dit liet Marcel Brands als beleidspunt optekenen in VI. Hiermee laat PSV zien dat het sportieve belang zwaar weegt en dat beleid valt zeer zeker te prijzen. Alhoewel sommige aanbiedingen nooit weerstaan kunnen worden; een voorbeeld daarvan is de transfer van een 19 jarige onbekende Franse jeugdinternational die op de slotdag van de transferwindow voor 50 miljoen door Manchester United werd aangetrokken. PSV had afgelopen seizoen de mogelijkheid om miljoenen euro’s te verdienen aan Santiago Arias. De clubleiding kon de verleiding weerstaan en hield de Colombiaan in Eindhoven.

Marcel Brands geeft aan dat PSV tien miljoen euro kon verdienen aan de rechtsback. “Dat hebben we niet gedaan, terwijl meerdere clubs hem wilden hebben. Als je een speler wil verkopen en je zet hem goed in de markt, dan lukt dat.” Arias tekende in februari een nieuwe verbintenis tot de zomer van 2019. “Voor ons geldt: als wij iemand een contractverlenging aanbieden, werken we niet mee aan een transfer. We verlengen omdat we sportief in die speler geloven. Hetzelfde principe geldt straks voor meerdere spelers. “Jeroen Zoet gaat nu bijtekenen tot medio 2019 en is nu dus niet te koop. Dat weet hij. Voor Jeffrey Bruma geldt hetzelfde”, besluit Brands.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here