Home Nieuws Bezorgde Mark van Bommel laat van zich horen en wijst naar overheid

Bezorgde Mark van Bommel laat van zich horen en wijst naar overheid

1240
0

Het gaat al weken niet meer over voetbal en een ieder maakt zich zorgen over de wereldwijde gezondheidssituatie.

Dat geldt ook voor Mark van Bommel. De Limburger vindt het onbegrijpelijk dat kinderen in Nederland deze week toch weer terug naar school moeten. Van Bommel hoopt dat de overheid alsnog anders beslist en de eindexamens geen doorgang laat vinden.

Via zijn sociale mediakanalen laat van Bommel van zich horen. ‘Het dagelijks leven ligt bijna stil. Voetbalcompetities, het EK, de Formule 1 en allerlei andere grote evenementen over de hele wereld moeten worden opgeschorst’, meldt Van Bommel op Twitter.

‘We moeten afstand houden en het openbaar vervoer vermijden. Tegelijkertijd sturen we deze week wél rond de 150.000 eindexamenkandidaten naar school om schoolexamens/proefwerkweek te maken, omdat ze anders het Centraal Examen niet mogen afleggen’, aldus een verbaasde als even bezorgde van Bommel.

‘Alsof een schooldiploma op dit moment het belangrijkste is, als je de ziekenhuisopnames ziet en de cijfers met mensen die overlijden aan het coronavirus erbij pakt in Nederland en over de hele wereld’, vervolgt Van Bommel, die zelf twee kinderen van zeventien en een van vijftien heeft.

‘We zien elke dag experts op televisie en lezen erover in de kranten. Zij zijn overbezorgd en waarschuwen voor een nog groter drama dan het nu al is, als we nu geen goede en snelle maatregelen nemen met z’n allen.’

De oproep van Van Bommel is duidelijk: sluit de scholen. ‘De scholen mogen zelf niet besluiten om dicht te gaan en staan met de rug tegen de muur. De overheid bepaalt. Pas op 6 april wordt door de overheid besloten of het Centraal Examen in mei doorgaat. Dit is, ondanks alle voorzorgsmaatregelen die de scholen treffen, toch niet verantwoord? Een andere maatregel zou gepast zijn. Dit is vragen om nog meer problemen.’


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here