Home Nieuws Bevestiging: Xavi Simons naar ‘lelijkste club van Duitsland’, medische keuring aanstaande

Bevestiging: Xavi Simons naar ‘lelijkste club van Duitsland’, medische keuring aanstaande

3023
1

Soort zoekt soort. Die uitdrukking is bij een ieder bekend. Paris Saint-Germain, gedreven door extern geld, gaat Xavi Simons verhuren aan lot- en soortgenoot RB Leipzig.

Xavi Simons wordt een seizoen lang speler van Rassen Ball Sport, oftewel Red Bull Leipzig. We hoeven niemand uit te leggen waar en hoe de club in 2009 ontstaan is. Hoe dan ook, Xavi Simons gaat een jaar lang wonen en werken in de Oost-Duitse stad Leipzig. Je moet er maar zin in hebben.

De familie Simons en zijn zaakwaarnemers kiezen overduidelijk voor een verdere ontwikkeling in de Bundesliga in plaats van gestaag via PSV de opwaartse lijn naar de Europese top volgen. In Duitsland geldt Red Bull Leipzig al jaren als de lelijkste club van de Bundesliga. Fans van andere clubs in Duitsland waren rond 2009 faliekant tegen de opkomst van de gecreëerde club uit Leipzig, zoals de miljoenenclub van het Red Bull concern onder fans van de andere Duitse Bundesligaclubs wordt gezien. En dus riep men Rasenballsport Leipzig uit tot de lelijkste club van het land.

De regelgeving van de Duitse bond voorziet in constructies dat een eventuele eigenaar van welke club dan ook niet meer dan 49% van de aandelen in bezit mag hebben. Daarnaast mag een Duitse club in de hoogste divisies geen sponsornaam in de clubnaam registeren. En dus wist Leipzig de merknaam Red Bull voor de bühne aan te passen in Rassen Ball Sport Leipzig.

De Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano meldt dinsdagmiddag dat Paris Saint-Germain en Red Bull Leipzig volledig rond zijn over de huur van de aanvallende middenvelder. Simons is inmiddels op weg naar de medische keuring in Duitsland. De verwachting is dat de transfer woensdag wordt afgerond en wereldkundig wordt gemaakt.

Red Bull Leipzig heeft geen optie tot koop op Xavi Simons kunnen bedingen. Paris Saint-Germain en PSV zijn overigens nog niet helemaal rond over de transfer van Simons naar Parijs.


Vorig artikelNoa Lang maakt meteen werk van rugnummer 10 en komt fans toegemoet: ‘Wordt snel aangepast’
Volgend artikelPSV laat gewilde Adil Ramzi niet zonder slag of staat vertrekken naar Marokko en wil gewenste transfersom ontvangen

1 REACTIE

 1. Wij zijn PSV.
  Trots.
  En we gaan dus niet janken, mopperen, en mensen, steden, en clubs, afkraken, als een geweldige speler gebruik maakt van een optie in zijn contract.
  Zijn goed recht.
  Dankzij Simons zijn wij niet vijfde geworden vorig seizoen, maar mogen we hopen op CL !
  Calimerogedrag in het kwadraat dit.
  Je zou hier boven moeten staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in