Home Nieuws Bevestiging: PSV meldt zich voor Leeds United aanvaller Summerville

Bevestiging: PSV meldt zich voor Leeds United aanvaller Summerville

5073
0

De eerder aangehaalde en benoemde interesse van PSV in Leeds United aanvaller Crysencio Summerville is serieus te noemen.

PSV heeft zich inmiddels gemeld bij het management van de aanvaller. Dat weet De Telegraaf vrijdagavond te bevestigen. De 21-jarige oud-speler van Feyenoord, FC Dordrecht en ADO Den Haag wordt gezien als een potentiële versterking van de aanval voor het nieuwe seizoen. Summerville is een snelle buitenspeler. Het afgelopen seizoen speelde hij 31 duels in de hoofdmacht van Leeds United en scoorde vier goals en gaf twee assists. Werkgever Leeds United is inmiddels een degradatie verder en speelt volgend seizoen in het Engelse Championship.

Summerville kan zowel op links als op rechts uit de voeten en dat is precies wat PSV voorstaat als het over de kwaliteiten en mogelijkheden van snelle buitenspelers gaat. De aanvaller uit Den Haag heeft momenteel, na de degradatie van Leeds United, een geschatte transferwaarde van 8 à 10 miljoen euro.

Zoals te doen gebruikelijk staan Engelse clubs die niet tot de almachtige top van de Premier League behoren, vaak open voor een constructie met een doorverkooppercentage of anderzijds een terugkoopmogelijkheid. Een transfer van de aanvaller is nog ver weg want PSV mag zich dan wel gemeld hebben bij het zakelijke gevolg van Crysencio Summerville, maar inmiddels zijn er meer clubs met concrete interesse voor de snelle aanvaller.

Clubs in Engeland, Duitsland, Frankrijk en Italië worden in buitenlandse media in verband gebracht met Crysencio Summerville. Ook Borussia Dortmund zou op het vinkentouw zitten. Het wordt ongetwijfeld snel opgevolgd door nieuwe feiten.


Vorig artikelIn gesprek met PSV maar: Stijn Spierings wil vrije status sportief en financieel verzilveren
Volgend artikelPSV gaat zonnige toekomst tegemoet: Peter Bosz definitief voor 3 seizoenen aangesteld als hoofdtrainer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in