Home Nieuws Bevestiging: Mauro Júnior eerste linksback, Stewart heeft de lijstjes gereed en wijst...

Bevestiging: Mauro Júnior eerste linksback, Stewart heeft de lijstjes gereed en wijst naar Xavi Simons

14065
1

PSV lijkt goed voorbereid de zomer in te gaan. Er komen natuurlijk de nodige spelers in aanmerking voor een uitgaande transfer maar de club lijkt de nodige spelers in het vizier te hebben.

Peter Bosz hoopt net als ieder ander aan PSV-zijde dat Sergiño Dest langer bij PSV blijft. Er bestaat ook nog altijd een kans dat de verdediger langer bij PSV blijft. “Ik hoop nog steeds dat hij blijft. Het niet lichten van die optie betekent niet, dat die mogelijkheid weg is”, vertelt Bosz op de persconferentie voorafgaand aan het Eredivisie-duel met Fortuna Sittard.

PSV kon Dest nu voor elf miljoen euro overnemen. Dit financiële risico is echter te groot bevonden door de clubleiding. Marciano Vink stelde afgelopen week overigens vast dat PSV vanuit menselijk oogpunt Dest had moeten overnemen.

“Het is het werk van Earnest Stewart, dat op de eerste plaats. Wij hebben hier wel overleg over. Het is duidelijk dat wij op die positie twee spelers nodig hebben. Het niet lichten van de optie betekent niet dat de mogelijkheid weg is dat Sergiño blijft. Het is ook gewoon mogelijk dat hij uiteindelijk speler van PSV zal worden”, zegt Peter Bosz als hem wordt gevraagd naar hoe PSV denkt te kunnen bewerkstelligen Dest alsnog binnenboord te halen.

Wat er de komende periode op deze positie gaat gebeuren bij PSV? Peter Bosz geeft een bevestigend antwoord op die vraag door uit te spreken dat Mauro Júnior vooralsnog de linksback van dienst zal zijn. “Voorlopig speelt Mauro Júnior”, zegt Bosz. “Mauro speelt nu op die positie en Patrick van Aanholt is tweede man.” Of dat na dit seizoen zo blijft? “Patrick moet dan zelf de rol van dit jaar willen. Ik kan me voorstellen dat hij er zich iets anders bij had voorgesteld”, aldus een realistische Bosz over de speelkansen voor Patrick van Aanholt.

Ondertussen weet ook Earnie Stewart de schijnwerpers op zich gericht. Johan Bakayoko en Joey Veerman worden na een uitstekend jaar bij PSV gelinkt aan meerdere clubs. De kans lijkt klein dat ze ook na de zomer nog in Eindhoven spelen, maar Earnest Stewart raakt niet in paniek. Hij wijst naar het vertrek van Xavi Simons, afgelopen seizoen.

“Ja, maar dat geeft toch niks”, zegt Stewart bij Voetbal International als het gaat over de mogelijke transfers van de middenvelder en de buitenspeler. Volgens hem is het ook niet erg om spelers te verkopen. “Het is ook mijn taak als td om bij PSV geld te genereren.”

PSV moet in staat zijn om de vertrekkende spelers goed te vervangen, aldus Stewart. Hier heeft de td natuurlijk een punt want PSV liet eerder al zien prima te kunnen handelen bij uitgaande transfers. “Neem Xavi Simons. Die is vertrokken. Maar wij mogen gewoon blij zijn dat hij hier een jaar heeft gespeeld. Wij moeten er alleen voor zorgen dat de volgende speler weer klaarstaat. Volgens mij is dat dit seizoen prima gelukt. En zo kijk ik er altijd tegenaan. Wij moeten ervoor zorgen dat er steeds nieuwe aanwas is.”


Vorig artikelValentijn Driessen haalt uit naar medische staf en voorzag met Noa Lang Champions League-finale voor PSV
Volgend artikelMensenhandel is PSG niet vreemd | Parijse club vindt Xavi Simons niet goed genoeg maar stelt transfersom vast op 100 miljoen euro

1 REACTIE

  1. Sambo had PSV niet moeten laten gaan dat is een uitzonderlijk goede back i.p.v. Teze, Wellenreuter ook een goede keeper zelfs beter dan Benitez Luuk de Jong zou in de nabije toekomst een Goede laatste man zijn ipv. spits en op die positie ook altijd bruikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in