Home Nieuws Verliezend Betis Sevilla boos door moment met Luuk de Jong

Verliezend Betis Sevilla boos door moment met Luuk de Jong

3016
0

Luuk de Jong begon donderdagavond om 22u in Sevilla aan de herstart van La Liga met een thuiswedstrijd tegen Betis Sevilla.

En het werd wederom een bijzondere wedstrijd voor de Jong want de spits, die een basisplaats had, vertolkte donderdagavond wederom een hoofdrol in een onderlinge wedstrijd tegen stadgenoot Betis. De Jong ’verdiende’ en forceerde tegelijkertijd een strafschop, al vonden zijn tegenstanders dat ’versierde’ meer op zijn plaats was.


Betis is niet te spreken over het gedrag van Luuk de Jong. “Ik houd er niet van om over scheidsrechters te praten, maar het was een vreemd moment”, aldus technisch directeur Alexis Trujillo van Betis. “De Jong zou normaliter de bal niet eens hebben geraakt of een doelpoging kunnen ondernemen. In dat soort situaties is er altijd veel contact. De strafschop was bijzonder onterecht.”

Marc Bartra, die in de ogen van scheidsrechter Mateu Lahoz een overtreding beging, sprak schande van de strafschop. “Ik ging eerder de lucht in dan De Jong en hij sprong tegen mijn armen aan. Het was een doodgewone situatie. Ongelooflijk. Kijk ook naar de reactie van de overige spelers van Sevilla. Niemand vroeg om een strafschop. Dit is een contactsport en uiteindelijk kantelt de wedstrijd hierdoor.”

De spelers en trainer van de stadgenoot waren na afloop wel realistisch over de nederlaag. “Over de hele wedstrijd gezien was Sevilla beter”, zei trainer Rubi van Real Betis. “Maar de manier waarop we die eerste goal moesten incasseren, valt moeilijk te accepteren.”

Lucas Ocampos zette Sevilla in het lege Estadio Ramón Sánchez Pizjuán vanaf de stip uiteindelijk op 1-0. Fernando bepaalde de einstand: 2-0 en zo versloeg Luuk de Jong voor de tweede keer dit seizoen het Betis Sevilla van Andres Guardado.


Facebook Comments Box