Home Nieuws Betekent minder balbezit ook minder goed spelen dan je tegenstander?

Betekent minder balbezit ook minder goed spelen dan je tegenstander?

262
0

PSV speelde zaterdagavond zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen maar punten zijn nu eenmaal heilig.

De recente uitwedstrijden tegen Heerenveen en Twente lieten duizelingwekkende cijfers zien als het op balbezit aankomt. In Heerenveen reikte PSV in de eerste helft zelfs tot en met 82 procent balbezit. Ook in Enschede wist Twente in de eerste helft niet wat het overkwam.


Betekent dit automatisch dat je een goede wedstrijd speelt? Niet per definitie want zowel in Heerenveen als in Enschede liet PSV na de wedstrijd te beslissen. En het gaat toch echt om de doelpunten en daarmee gepaard gaande punten.

Sterker nog, de ploeg van Schmidt mocht in beide uitwedstrijd nog blij zijn met een punt. In Waalwijk was het wel weer andersom want daar had RKC het meeste balbezit maar wist PSV met prima uitbraken de tegenstander te overmeesteren middels doelpunten en een overwinning.

Wat kan er dan geconcludeerd worden uit het feit of je wel of niet veel balbezit hebt?

René en Willy van de Kerkhof zijn het in ieder niet bepaald met elkaar eens na de 1-4 overwinning tegen RKC Waalwijk.

“Matig, heel matig”,zegt Willy tegen Omroep Brabant. “Nou, dat valt wel mee. Als je in het eerste kwartier twee doelpunten maakt, moet je de wedstrijd op een gegeven moment dood maken. Dat lukte PSV niet helemaal, maar ik vond de ploeg niet matig spelen.”

Willy wijst op het feit dat PSV minder balbezit had dan RKC. “RKC had meer balbezit dan PSV! Hoe kan PSV dan goed spelen?! Dat kán toch niet! Die tweede helft. Het is dat mijn vrouw me wakker hield, anders was ik in slaap gevallen. Je kunt toch niet zeggen dat de tweede helft leuk was om te zien? Als ik naar wedstrijden andere clubs kijk, zat daar veel meer vuur en spanning in. Daar werd ook meer aangevallen. Als ik naar PSV kijk. Zeker de tweede helft was het spel matig.”


Facebook Comments