Home Nieuws Betaalde Feyenoord teveel voor Zerrouki? ‘PSV kon niet handelen door financiële situatie’

Betaalde Feyenoord teveel voor Zerrouki? ‘PSV kon niet handelen door financiële situatie’

3154
0

Dat de interesse vanuit PSV FC Twente middenvelder Ramiz Zerrouki serieus te noemen was, bleek wel uit de reactie van Ruud van Nistelrooij.

Toen de trainer eenmaal vernam dat Feyenoord rond was met FC Twente, reageerde van Nistelrooij simpel door uit te spreken dat die dingen nu eenmaal gebeuren. Het betekende een indirecte bevestiging van de interesse van PSV in de diensten van de middenvelder, die in de tweede seizoenshelft beduidend minder goede statistieken kan overleggen dan in de eerste seizoenshelft.

Vanuit de Telegraaf is de lezing in ieder geval dat PSV de financiële middelen niet had om de middenvelder naar Eindhoven te transfereren. Die lezing lijkt van kant te kloppen. PSV heeft wel degelijk de middelen om Zerrouki van Twente over te nemen maar twijfelde meer dan Feyenoord en daar valt best iets van te zeggen. Opvallend is wel dat uitgerekend Mike Verweij als Ajax-watcher conclusies over PSV en de handelswijze inzake de eventuele komt van Zerrouki trekt.

“Het voordeel dat Feyenoord had, is dat PSV eigenlijk nog niet kon handelen”, legt Mike Verweij uit in de Kick-off podcast van De Telegraaf. “Dat heeft met de financiële situatie te maken. Feyenoord had een redelijk vrij speelveld omdat PSV eerst Gutierrez of Sangaré moest verkopen om Zerrouki binnen te kunnen halen. Feyenoord was veel slagvaardiger.”

Is de middenvelder eigenlijk wel de vrij forse transfersom waard? “Of Zerrouki nou de grote man is…”, vraagt Valentijn Driessen zich af. “Hij heeft het goed gedaan tot de winterstop. Tot de transfer naar Feyenoord afketste, daarna hebben we hem eigenlijk niet meer gezien. Hij heeft niet meer zijn stempel op het spel van FC Twente kunnen drukken. Hij deed dat daarvoor wel, dus hij heeft het wel in zich. Maar toen kwamen de spotlights veel meer op hem te staan en toen heb ik hem eigenlijk niet meer gezien.”

“Ik denk wel dat het een op en top prof is”, zegt Verweij. “Er was al eerder belangstelling voor hem. Als er dan een tweede keer komt dat er een topclub komt en je niet gehaald wordt, dan is het logisch bij een jongere jongen dat je een mindere fase hebt. Ik vind dat hij opvallend rustig is gebleven en geen gekke dingen heeft geroepen. Ik vind wel dat Feyenoord heel veel betaalt voor Zerrouki”, klinkt het.


Vorig artikelSparta – PSV | PSV in Rotterdam op jacht naar Champions League voetbal
Volgend artikelVIDEO | Hirving Lozano pakt na landstitel met PSV ook landstitel met Napoli

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in