Home Nieuws Betaalbare en linkercentrale verdediger Karim Rekik kiest ook voor miljoenen-salaris

Betaalbare en linkercentrale verdediger Karim Rekik kiest ook voor miljoenen-salaris

6081
0

PSV is naarstig op zoek naar defensieve versterkingen en polst menig verdediger maar lijkt voorbij gegaan te zijn aan Karik Rekik.

PSV heeft bij Rekik nog altijd een streepje voor, zo liet hij recent weten maar de linker centrale verdediger is op weg naar een miljoenen-salaris bij de club van Frank de Boer. Karim Rekik vervolgt zijn loopbaan namelijk bij Al Jazira. De voormalig verdediger van PSV die landskampioen werd met de club, is woensdag medisch gekeurd bij de nieuwe club van trainer Frank de Boer, dat speelt in de Verenigde Arabische Emiraten. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Karim Rekik heeft al een behoorlijke staat van dienst in het Europese clubvoetbal. Rekik speelde bij Manchester City, PSV, Olympique Marseille, Hertha BSC en Sevilla, waar hij afgelopen seizoen de Europa League wist te winnen. PSV en Peter Bosz hebben links in het centrum de beschikking over Olivier Boscagli, de overigens ook op het middenveld uit de voeten kan, maar de Fransman heeft feitelijk weinig tot geen concurrentie in de persoon van de immer geblesseerde Armando Obispo.

Ook de komende maanden is Obispo niet beschikbaar, los van het feit dat de zelf opgeleide verdediger niet goed genoeg is voor het niveau wat PSV nastreeft. Karim Rekik bleek een betaalbaar alternatief te zijn voor PSV met een marktwaarde van om en nabij de vier miljoen euro. Rekik brengt tevens de nodige ervaring met zich mee nu hij als 28-jarige verdediger al in menig Europese competitie actief was.

Rekik komt per direct over van FC Sevilla. De verdediger speelde in het verleden vier interlands voor het Nederlands elftal. De 28-jarige Rekik leek op weg naar het Saoedische Al-Ettifaq, de club van trainer Steven Gerrard, maar koos toch voor de club van Frank de Boer. Rekik bleek afgelopen jaren ook als linksback uit de voeten te kunnen. De spoeling op de links is dit seizoen ook vrij dun te noemen met feitelijk alleen Patrick van Aanholt als echte linksback in de selectie.

Rekik doorliep woensdag de medische keuring in Abu Dhabi. De verwachting is dat de oud-PSV’er spoedig zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis zet bij Al Jazira. Daarmee kiest de voor PSV wel degelijk betaalbare Karim Rekik, net als zovele andere spelers voor een miljoenen-salaris bij een door olie-dollars gedreven voetbalclub.


Vorig artikelHet oude én nieuwe Philips Stadion maakt op het uitvak na nog altijd vele tongen los
Volgend artikelExperiment met ‘Gakpo-achtige aanvaller’ op rechtsachter smaakt naar meer voor Bosz: ‘Interessante optie’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in