Home Nieuws Bestuur Sevilla wil niet aan tafel met bestuur ‘schandaalclub’ en richt zich...

Bestuur Sevilla wil niet aan tafel met bestuur ‘schandaalclub’ en richt zich alvast op PSV

5139
0

Het zit niet goed tussen het bestuur van Sevilla FC en het bestuur van FC Barcelona.

Sevilla FC is aanstaande dinsdagavond tegenstander van PSV in het Philips Stadion en dat betekent dat La Liga het duel tussen FC Barcelona en Sevilla FC van dit weekend naar voren heeft gehaald. Vrijdagavond stonden beide clubs tegen over elkaar in het Olympisch Stadion van Barcelona. Op de Montjuich berg speelt FC Barcelona haar thuiswedstrijden zolang het eigen Nou Camp aan verbouwingen onderhevig is.

Vrijdag wees algemeen directeur Marcel Brands nog naar concurrent Real Madrid als inspiratiebron voor verbouwingen van het Philips Stadion. FC Barcelona geldt in ieder geval voor veel clubs juist niet als inspiratiebron maar als schandaalclub want de Catalaanse club wordt kunstmatig in leven gehouden door allerlei boekhoudkundige trucs en het verkopen van bezittingen als mediarechten etc. Ook sleept de Catalaanse club zich voort van rechtzaak naar rechtzaak en geldt de club in Europa als omkoopclub.

Voor Sevilla bleek het in ieder geval genoeg te zijn om het bestuur van FC Barcelona niet te treffen voorafgaand aan de wedstrijd tussen beide clubs. En die beslissing is bij FC Barcelona weer niet in goede aarde gevallen. Beide clubs kwamen in aanloop naar de wedstrijd met een opvallend statement. Het bestuur van Sevilla weigerde te lunchen met het bestuur van Barcelona, omdat de club verdacht wordt in de zaak-Negreira. Barcelona vindt dat een ongepaste aanval van Sevilla en reageerde daar weer als vanouds op.

De reden dat het bestuur van Sevilla weigerde te lunchen met het bestuur van Barcelona is, omdat de club verontwaardigd is “over de praktijken die zijn uitgevoerd door het voormalige Barcelona-bestuur die worden genoemd in de zaak-Negreira.” Dat was eerder op vrijdag al te lezen in een statement van Sevilla.

FC Barcelona wordt in die zaak verdacht van structurele omkoping van scheidsrechters, maar vindt de actie van Sevilla een aanval omdat het onderzoek nog lopende is en er nog niets bewezen is.

“FC Barcelona wil publiekelijk haar veroordeling uitspreken over de ongerechtvaardigde en ongepaste aanval van Sevilla FC nadat de club vandaag weigerde aanwezig te zijn bij de institutionele lunch tussen directeuren voorafgaand aan de wedstrijd”, meldt FC Barcelona op de website. Het bestuur van Sevilla FC trok zich niets van de mening en standpunt van FC Barcelona aan en weigerde de lunchafspraak.

In Sevilla maakt men zich ondertussen op voor de reis naar Eindhoven, waar maandag een diner op de agenda staat met de directie van PSV. Sevilla verloor vrijdagavond met 1-0 van FC Barcelona door een eigen doelpunt van Sergio Ramos. Met een nederlaag op zak reist Sevilla maandag naar Eindhoven voor het treffen in het Philips Stadion tegen PSV.

Fc Barcelona zou FC Barcelona niet zijn als het niet middels een eigen statement weer zou reageren op het statement van PSV’s komende Champions League tegenstander Sevilla. En dus volgde er ook weer een statement vanuit FC Barcelona, dat in een voetbalseizoen nog al eens wat statements moet maken om zichzelf vrij te pleiten van welke beschuldigingen dan ook.


Vorig artikelWim Kieft én Valentijn Driessen geven Luuk de Jong nog meer zelfvertrouwen
Volgend artikelIn München huivert men voor Xavi Simons, directeur die Simons haalde ontslagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in