Home Nieuws Bestaat het Wonder van Eindhoven?

Bestaat het Wonder van Eindhoven?

507
0

PSV – Sevilla FC komt dichterbij en dat betekent dat er een 3-0 tussenstand op de borden staat in het Philips Stadion.

En dus klinken er op sociale media inmiddels termen als Wonder, Het Wonder van Eindhoven. De verwijzing is duidelijk. PSV moet een drietal doelpunten goedmaken tegen Sevilla om door te kunnen in Europa. Natuurlijk zijn er mogelijkheden daartoe maar dat geldt doorgaans voor een elftal dat een goede fase doormaakt en per ongeluk in een Europese uitwedstrijd eens een drietal tegentreffers te verwerken krijgt. Dat gegeven is voor dit PSV bijna wekelijkse kost want de ploeg van Ruud van Nistelrooij krijgt bijna wekelijks twee tot soms drie tegentreffers om de oren.

En dus is de Europese klus nauwelijks te klaren voor dit PSV. Na de 3-0 nederlaag in Spanje zal een wonder nodig zijn om alsnog de achtste finales van de Europa League te halen. In de eigen competitie speelde Sevilla afgelopen weekend gelijk op bezoek bij Rayo Vallecano dus de ploeg steekt zeker niet in goede doen maar dat geldt ook voor PSV.

Zelf wist PSV nooit eerder een nederlaag van minstens drie goals verschil goed te maken in een return. Deze eeuw is het echter Europees gezien wel meerdere keren voorgekomen dat een ploeg het nog wist om te draaien.

Sevilla keert donderdag terug op de plek waar het de eerste Europese prijs uit de clubhistorie wist te veroveren. In 2006 werd in het Philips Stadion de UEFA Cup gewonnen door Middlesbrough met 4-0 te verslaan. Inmiddels heeft Sevilla zes keer de UEFA Cup en de Europa League in de wacht weten te slepen. Drie jaar geleden was dat voor het laatst toen Luuk de Jong twee keer wist te scoren in de finale tegen Internazionale.


Vorig artikelGakpo maakt zich op voor Liverpool – Real Madrid én voor PSV – Sevilla
Volgend artikelStadioncapaciteit teruggeschroefd door veiligheidsprobleem, kleine groep Sevilla fans naar Eindhoven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in