Home Nieuws Besluiteloosheid in slotseconden roept meer irritatie op dan niet gegeven strafschop

1186
0

Was het moment in de 96e minuut van de blessuretijd tijdens PSV – Heerenveen exemplarisch voor het gehele seizoen?

De twijfel en belsuiteloosheid van de laatste seconden met het heen en weer geschuif van de bal, terwijl die bal eigenlijk alleen de zestienmeter van Heerenveen als bestemming had moeten hebben, deed pijn aan de ogen van de fans.

Niet alleen pijnigde het de ogen van de fans maar ook meteen na afloop van de wedstrijd kon men in de ESPN studio niet geloven wat men zag. Op Philipp Max valt dit seizoen weinig aan te merken maar de besluiteloosheid in de slotseconden moet ook voor Max een dieptepunt zijn geweest wat de laatste weken betreft.

In plaats van de bal in de zestien te pompen, werd de bal breed gespeeld naar Philipp Max, die het op zijn beurt dus ook niet wist. Scheidsrechter Allard Lindhout floot vervolgens voor het einde, waardoor PSV twee dure punten verspeelde in de strijd om de tweede plek in de Eredivisie. Het werd 2-2 tegen Heerenveen.

“Je speelt een beroerde wedstrijd, maar krijgt een laatste kans van de scheidsrechter. En dan doe je dit. Schiet hem gewoon rechtstreeks erin! Ja, shocking”, zei Perez in zijn analyse om af te sluiten met: “Wát een leuke 192 seconden.”

Perez doelt daarmee op de drie goals tussen minuut 57 en 59 in het Philips Stadion. Cody Gakpo maakte één van de goals. “Gakpo is bij PSV de enige waarvan je echt kan genieten”, aldus Perez. “Hij heeft de kracht en de snelheid. Dat zie je niet zoveel.”

PSV had natuurlijk een strafschop moeten krijgen na de duidelijke handsbal in de zestienmeter van Heerenveen. Maar de scheidsrechter en VAR besliste anders. Feitelijk besliste het arbitrale team in zijn geheel niet wat net als de belsuiteloosheid in de slotseconden, veel irritatie opriep.

Vorig artikelZaakwaarnemer bevestigt; met interesse PSV in ADO doelman Fraisl lijkt vertrek Mvogo zeker
Volgend artikelVasthouden aan het systeem en ‘vriendjespolitiek’? ‘Mvogo is een ‘vriendje’ van Schmidt maar voldoet niet’