Home Nieuws Besiktas en vier marginale clubs concreet voor Jeroen Zoet, clubman op weg...

Besiktas en vier marginale clubs concreet voor Jeroen Zoet, clubman op weg naar de uitgang

1799
0

Tweede doelman Jeroen Zoet is dichtbij een vertrek bij PSV. De gevallen doelman heeft plots over interesse niets te klagen.

Eerder leken alleen Besiktas en Union Berlin concreet voor de doelman uit Veendam maar er hebben zich nog meerdere clubs gemeld voor de reservekeeper van PSV. Ook Middlesbrough, actief in de Engelse Championship, hoopt op zijn komst, terwijl Besiktas en Erzurumspor zeer geïnteresseerd zijn.

Zoet blunderde afgelopen week weer eens opzichtig bij de gelijkmaker van 3e Bundesligaclub Viktoria Koln, nadat hij verder een redelijke voorbereiding wist te draaien. Tien maanden geleden zag de wereld van Zoet er nog prima uit als het over zijn sportieve prestaties gaat maar wekelijks geblunder en topsport gaan nu eenmaal niet samen. Van Bommel verwees Zoet nog rijkelijk laat in het seizoen naar de reservebank.

Zoet werd daarna door PSV onverwacht verhuurd aan FC Utrecht, waar hij na een matig begin met opnieuw zwak keeperswerk zichzelf wist te herstellen en zowaar ook een strafschop in de thuiswedstrijd tegen ADO wist te stoppen. Dit seizoen werd al vroeg duidelijk dat Schmidt geen eerste keeper in Zoet zag en een vertrek is dan ook het beste voor alle partijen.

Het moet inmiddels toch een rare gewaarwording voor Jeroen Zoet zijn. Na jaren bij een Nederlandse topclub onder de lat te hebben gestaan, kan het niet je droom zijn om naar Turkse laagvliegers te worden getransfereerd. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit en wie weet maakt Zoet nog een vervolgstap. Vooralsnog zijn het bepaald geen hoogvliegers in het Europees voetbal die nu begin september interesse tonen in Jeroen Zoet maar een volgende stap lijkt het PSV jeugdexponent wel te kunnen gaan maken.

De doorgaans betrouwbare Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio weet te melden dat PSV in gesprek is met het Italiaanse Spezia over een transfer van Zoet. De doelman moet bij de promovendus van de Serie A de nieuwe eerste keeper worden. Na de komst van Yvon Mvogo lijkt er voor Zoet geen plek meer bij PSV. In Eindhoven heeft hij bovendien een aflopend contract.

Het Eindhovens Dagblad bevestigde zaterdagavond dat het Italiaanse Spezia concrete belangstelling heeft voor Jeroen Zoet. Voor de doelman zijn echter nog meer clubs in de markt. Volgens Voetbal International kan daarbij ook Göztepe aan het lijstje met belangstellenden gevoegd worden. Het zijn bepaald geen droomclubs maar een goed inkomen en een sportief plaatje kan vaak voldoende zijn om de overstap te wagen.

Mocht na jaren trouwe dienst clubman Jeroen Zoet de overstap maken naar Besiktas kan hij komend seizoen wel uitkomen in de Europa League. Bovendien komt hij met Nicolas Isimat-Mirin, Atiba Hutchinson én Jeremain Lens meerdere oud-PSV’ers tegen.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here