Home Nieuws Bert van Marwijk haalt hard uit naar Gerbrands en John de Jong

Bert van Marwijk haalt hard uit naar Gerbrands en John de Jong

11003
0

Bert van Marwijk heeft in niet mis te verstane woorden duidelijk gemaakt wat hij van het ontslag van schoonzoon Mark van Bommel vindt.

PSV krijgt er genadeloos hard van langs van de voormalig bondscoach van Oranje. Met name John de Jong en ook Toon Gerbrands moeten het ontgelden.

Bij het programma Rondo van Ziggo is van Marwijk zeker ook kritisch op bepaalde zaken rond zijn schoonzoon maar het beleid van de club keurt van Marwijk stellig af. “Natuurlijk wordt het voor een coach moeilijker als hij twee van zijn laatste twaalf wedstrijden wint. Maar het allerbelangrijkste is: hoe is je relatie met je spelers? Mark wordt nu nog elke dag door hen gebeld. Ze vinden het verschrikkelijk dat hij weg is”, zegt Van Marwijk bij het programma Rondo op Ziggo Sport.

Hij vervolgt zijn relaas: “Algemeen directeur Toon Gerbrands heeft gezegd dat de druk uiteindelijk te groot werd. Maar die druk kwam niet van spelers, niet van supporters en niet van de pers. Die druk komt van binnen, van de raad van commissarissen. Dan moet er iemand opstaan die zegt: ik ga er voor liggen. Zoals Jorien van den Herik ooit bij mij deed in mijn periode bij Feyenoord. Types als Van den Herik en Harry van Raaij zijn er niet meer. Dat zijn wel persoonlijkheden in dit soort situaties. Natuurlijk was ik solidair met Mark, ook omdat ik het er helemaal niet mee eens was. Ik heb Toon ook precies verteld wat ik ervan vind.”

Van Marwijk haalt daarna hard uit naar John de Jong. Het was een publiek geheim dat van Bommel en de Jong het niet met elkaar konden vinden. “Met Angelino, Hirving Lozano en Luuk de Jong zijn er zoveel goals vertrokken afgelopen zomer. Mark heeft toen in september de fout gemaakt door te zeggen dat hij deze selectie beter vond. Dat deed hij om de club en de spelers te beschermen. Dat is een beginnersfout, dat weet hij zelf ook. Als dan tijdens het seizoen ook Donyell Malen en Steven Bergwijn nog geblesseerd wegvallen, blijft er helemaal niets over. PSV mist gewoon scorend vermogen. Dat zag je zondag ook weer tegen VVV”, stelt van Marwijk vast.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here