Home Nieuws Berry van Aerle vertelt wat de vraag van Marcel Brands met hem...

Berry van Aerle vertelt wat de vraag van Marcel Brands met hem deed

1094
0

Of Berry van Aerle een echte mister PSV is, mag en kan een ieder voor zich bepalen. De Helmonder geldt in ieder geval als een echte clubman maar wenst zelf wel duidelijk te maken dat er maar één echte mister PSV is.

‘Er is maar één Mister PSV en dat zal nooit veranderen’, zegt Berry van Aerle over vriend, idool en PSV clubicoon Willy van der Kuijlen. Van Aerle begeeft zich graag op de achtergrond maar is voor vele PSV fans toch een clubicoon. Niet in de laatste plaats door de ongekende successen die hij vierde met PSV en met Oranje. Want het is nog al wat, wat de Helmonder gewonnen en gepresteerd heeft.

Rond de gewonnen bekerfinale kwam van Aerle in het nieuws omdat er vooraf vanuit de club gevraagd werd de beker uit te reiken aan Luuk de Jong. De vraag werd hem gesteld door Marcel Brands, die een meester is in het uiten van waardering en respect en steeds opnieuw op een natuurlijke manier warme contacten weet te onderhouden en behouden. De vraag van Marcel Brands deed wel wat met Berry van Aerle, PSV’er in hart en nieren.

‘Ik zat eerlijk gezegd meer gespannen dan normaal naar die wedstrijd te kijken, vanwege die uitreiking’, zegt Berry van Aerle over de wedstrijd tussen PSV en Ajax. Van Aerle vertelt hoe hij de vraag van Marcel Brands ontving.

Van Aerle was in het Philips Stadion voor de wekelijkse vergadering met de andere scouts. Het directieoverleg was net afgelopen en algemeen directeur Marcel Brands vroeg of Van Aerle nog even wilde aanschuiven voor een bijzondere vraag. ‘“Hoe is het”, vroeg Marcel. Goed, zei ik. Marcel begon over de beker. “Als wij die winnen, zouden wij het op prijs stellen als jij die aan ons zou willen uitreiken.” Toen kreeg ik wel even een rilling’, klinkt het.

Over het antwoord hoefde de trotse en blije van Aerle hij niet lang na te denken. ‘Dat wil ik zeker, zei ik. Ik zei er nog wel bij dat ik niet van plan was om voor niks naar De Kuip te rijden. Ik kom alleen als we winnen. Hebben ze netjes gedaan.’

Van Aerle genoot maar weinig van de wedstrijd en dus uitte hij ook enige kritiek op Luuk de Jong, die overigens vrij weinig verkeerd deed in de Kuip. ‘Zeker de eerste helft leek het wel een praatclub. Daar werd ik niet goed van. Ik had ook weleens mot met een tegenstander, maar ik ging toch niet met mijn neus tegen de zijne staan, of met een scheenbeschermer gooien? Ik liet het wel zien in een duel. Ze lagen maar te rollen, te duiken, op dat veld te slaan. Klaassen die de hele tijd verhaal ging halen. Luuk ook te vaak. Zo ken ik hem niet. Níet doen. Steek je energie in die wedstrijd. Nee, goed was het niet. Wel spannend.’

Na afloop kreeg van Aerle naar eigen zeggen ook de waardering van Ruud van Nistelrooij. Het deed he zichtbaar goed. ‘Gefeliciteerd trainer, mooi, zei ik. “Wa mooi da gij ’m uit kwam reiken”, zei hij.’ Dat deed Van Aerle wel wat. ‘Die waardering vanuit PSV is heel fijn’, aldus clubicoon Berry van Aerle.


Facebook Comments Box
Vorig artikelDonyell Malen blijft scoren voor Dortmund, Malen brengt landstitel voor Dortmund dichtbij
Volgend artikelZet Ronald Koeman PSV in verkeerd daglicht? Opmerkelijke uitspraken Koeman na bezoek aan de Herdgang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in