Home Nieuws Berry van Aerle namens de scouting over de keuze Pröpper of Gudelj...

Berry van Aerle namens de scouting over de keuze Pröpper of Gudelj en over ‘oude bekende’ Ramalho

2525
0

André Ramalho is voor PSV een ware voltreffer gebleken. De Braziliaan is niet meer weg te denken uit de defensie.

Dat geldt nog niet voor Davy Pröpper maar de middenvelder heeft kwaliteiten genoeg om in de toekomst wel die gewilde basisplaats te gaan bemachtigen. In gesprek met de Peesjevee Podcast zegt Berry van Aerle, die binnen PSV een belangrijke rol vervult in de scouting, zegt van Aerle dat Andre Ramalho al jaren op de bekende lijstjes staat.


Er viel afgelopen zomer kritiek te beluisteren op het aantrekken van Ramalho omdat het opnieuw een speler zou betreffen uit het netwerk van Roger Schmidt. Van Aerle ontkracht die lezing omdat de Braziliaan al jaren in beeld is bij de club.

“Hij stond al acht of negen jaar bij ons op de lijst”, zegt scout Van Aerle in de Peesjevee Podcast. Van Aerle gaat verder en doet uit de doeken waar de club nog meer naar kijkt als een speler in beeld geraakt. Niet alleen de voetballende kwaliteiten van een speler, maar ook zijn karakter wordt meegenomen in een scoutingsverslag.

“We kijken op meerdere manieren of iemand bij ons past. Naar interviews, trainingen een warming up. Is het een afstandelijke jongen? Er wordt echt wel gekeken of iemand ook buiten het veld bij PSV past.”

Van Aerle wijst daarbij naar de middenvelders Nemanja Gudelj en Davy Pröpper. “Zo hadden we ooit de keuze tussen Davy Pröpper en Gudelj en we vonden Pröpper beter bij PSV passen.”