Home Nieuws Berry van Aerle: ‘Joshua Brenet is niet met mij te vergelijken’

Berry van Aerle: ‘Joshua Brenet is niet met mij te vergelijken’

114
0

Berry van Aerle kijkt uit naar het moment dat Joshua Brenet een clubrecord van hem overneemt. De 23-jarige niet altijd onomstreden linksback kan zondag tegen Heracles Almelo voor de 48e keer op rij ongeslagen blijven in de Eredivisie.

In geen van de voorgaande 47 wedstrijden waarin Brenet in de basis stond of inviel, verloor PSV. Een unieke reeks voor een speler die nog altijd geen zekerheidje is in het elftal van Philip Cocu.

Van Aerle kwam dertig jaar geleden bij PSV tot een serie van 49 wedstrijden zonder verlies. “Ik hoop dat Joshua het record verpulvert. Dan weet ik zeker dat PSV goed draait en kampioen wordt”, zegt van Aerle in het Eindhovens Dagblad.

Van Aerle vindt niet dat Brenet met hem te vergelijken valt. “Ik denk dat Santiago Arias iets meer het type is dat op mij en Jan Heintze lijkt. Dan heb ik het puur over de manier van verdedigen en waarop Arias opkomt. Joshua zie ik niet vaak slidings of tackles maken, maar hij heeft enorm veel snelheid in huis om defensief dingen recht te zetten. Ook doet hij dat vanaf de linkerkant, wat niet zijn eigen positie is en dat is knap.”


Vorig artikelHoge verwachtingen Gerbrands van trainer Mark van Bommel
Volgend artikelIsimat over experiment met tennisballen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in