Home Nieuws Bergwijn terug in Philips Stadion | Weinig PSV fans geven nog iets...

Bergwijn terug in Philips Stadion | Weinig PSV fans geven nog iets om in Eindhoven opgeleide aanvaller

599
0

Steven Bergwijn is voor veel PSV fans een nietszeggende speler van een andere club geworden, waar Bergwijn feitelijk een grote bijdrage heeft geleverd aan de successen van 2017-2018 en de seizoen daarvoor.

Zondag keert Bergwijn voor het eerst terug in het Philips Stadion na zijn vertrek naar Tottenham Hotspur. Ook in die periode werd Bergwijn al in verband gebracht met Ajax, maar dat leek meer grootspraak dan realiteit. Middels een omweg en een gigantische investering, is Bergwijn alsnog speler geworden van de club die hij in zijn jonge jeugdjaren ook al diende. Het lijkt de PSV fan niet zoveel te deren. Bergwijn werd niet als een echte PSV’er gezien, klinkt het vaak als het over de snelle aanvaller gaat, die ondertussen wel iets minder snel en wat meer geblokt dan wel zwaarder lijkt geworden.

Steven Bergwijn dartelt niet meer zo over de Nederlandse velden als voorheen in zijn PSV jaren. Wel was Bergwijn toch best populair in de Eindhovense jaren. “En toch is de vibe tussen hem de Eindhovense club er niet meer, omdat zijn winterse overgang met te veel tumult gepaard ging”, schrijft PSV-watcher Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. “Gakpo ging ook in de winter, maar bijna iedereen bij PSV begreep de situatie. Bij Bergwijn was het geflirt van Ajax en de instabiele situatie waarin PSV zat, mede-bepalend voor het sentiment”, aldus Elfrink.


Vorig artikelVan Nistelrooij verloor nooit van Ajax, trainer telt zegeningen met vrijwel fitte selectie
Volgend artikelOntvangst Bergwijn in Eindhoven | Hoe gaat Bergwijn ontvangen worden door PSV fans?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in