Home Nieuws Beoogde nieuwe PSV spits: ‘Ik heb nog niet met van Bommel gesproken...

Beoogde nieuwe PSV spits: ‘Ik heb nog niet met van Bommel gesproken over de spitspositie’

88
0

In een normaal bedrijf zou het ondenkbaar zijn dat de manager vooraf nog geen of weinig overleg heeft gehad met een medewerker over de nieuwe werkzaamheden van die betreffende medewerker. Echter kunnen we een voetbalclub niet tot een normaal bedrijf rekenen.

En dat zal gelijk de reden zijn dat Donyell Malen nog weinig weet over wat de trainer met hem van plan is komende weken en maanden. Al over enkele weken staat er een zeer belangrijke wedstrijd op de agenda. Echter is nog niet bekend wie de positie van spits gaat opvullen nu Luuk de Jong niet langer de centrale spits van PSV zal zijn.

Ook Sam Lammers komt in aanmerking om de vacante positie in te vullen. Lammers heeft eigenlijk iets meer wat van een spits op die positie wordt gevraagd dan Malen dat heeft. Lengte en kopkracht zijn nu eenmaal belangrijke aspecten geworden in het moderne voetbal.

Er is een tijdperk geweest waarin PSV zich al lang en breed op de transfermarkt had begeven als een spits van het kaliber de Jong met 28 doelpunten achter zijn naam vertrokken zou zijn. Het nieuwe PSV is echter allang geen koopclub meer. Die bevestiging is er enkele jaren maar zou nog meer kracht kunnen worden bijgezet door Joel Piroe door te schuiven achter Malen en/of Lammers.

In gesprek met Voetbal International geeft Donyell Malen aan te hopen dat hij komend seizoen in de spits mag spelen bij PSV. “Ik vind het een mooie positie, heb er in de jeugd al heel lang gespeeld”, aldus Malen. “De laatste vijf wedstrijden van afgelopen seizoen heb ik er ook gespeeld, dat ging wel aardig.”
Malen gaat verder: “Bij Jong Oranje speelde ik de laatste wedstrijden ook op die plek, met Justin Kluivert en Calvin Stengs aan de zijkant. Het is mooi om te horen dat andere mensen mij er klaar voor vinden, ik hoop dat de trainer er net zo over denkt.”

Met Mark van Bommel heeft hij dus nog niet over welke positie dan ook gesproken en daar maakt hij zich alleszins niet druk over. “Nee, ik denk ook niet dat een trainer dat tegen je gaat zeggen. Je moet gewoon je best doen op de training en daarna maakt hij de keuzes. Ik wil ook niet dat hij zou zeggen: Het is nu jouw pakkie-an. Je moet het gewoon verdienen om er te staan, dat is de beste manier. De trainer moet jou het vertrouwen geven om wat je hebt laten zien.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here