Home Nieuws Benfica – PSV bleek voor voorzitter Benfica de reden te zijn Schmidt...

Benfica – PSV bleek voor voorzitter Benfica de reden te zijn Schmidt naar Lissabon te halen

1792
0

Wanneer het eerste contact tussen Roger Schmidt en Benfica is geweest, weet de Duitse coach zich niet exact meer te herinneren.

Het zal ergens in het voorjaar van 2022 zijn geweest, toen PSV zich nog vol in de titelrace met Ajax bevond. Lang twijfelde de Duitse coach of hij een derde jaar in moest gaan bij PSV. Schmidt had het immers erg naar zijn zin en zag de macht van Ajax langzaam afbrokkelen. Maar de Duitse coach hield zijn lijn vast. Dat wil zeggen dat hij nergens langer dan twee jaar werkt. De chemie zou dan ver uitgewerkt zijn denkt Schmidt en valt te lezen in zijn boek.

Roger Schmidt weet nog wel hoe Benfica uit Lissabon tot Roger Schmidt is gekomen en wat de aanleiding van het eerste contact is geweest tussen de Duitser en de voorzitter van de Portugese club. Benfica – PSV bleek voor PSV in de zomer van 2021 de vijfde wedstrijd in de voorronde te zijn na eerder Galatasaray uit Istanbul en FC Midtjylland uit Midtjylland te hebben verslagen. Het betroffen ook nog eens overwinningen waar niets maar dan ook niets op af te dingen viel.

Daarna wachtte Benfica in Lissabon. PSV speelde op de eerste twintig minuten na een ijzersterke wedstrijden in Estadio Da Luz. Benfica had behoudens de openingsfase niets in te brengen tegen PSV, dat wel twee lullige doelpunten om de oren kreeg. Schmidt’s PSV drukte en drukte en speelde vol pressing het zoekende Benfica bij vlagen van de mat. Er werd nog een doelpunten van Zahavi onterecht afgekeurd maar PSV verloor toch 2-1. Een prima perspectief om thuis af te maken maar het liep anders.

Destijds geraakte de voorzitter van de Portugese club wel onder de indruk van het spel van PSV. En dus zocht oud-speler Rui Costa, de huidige en toenmalige voorzitter, ruim anderhalf jaar contact met Schmidt. De gang van Schmidt naar Lissabon werd een groot succes. In zijn eerste seizoen bij Benfica deed Roger Schmidt meteen iets wat hem bij PSV niet lukte, het kampioenschap winnen. Vooral met de manier waarop de ploeg speelde kon de volhardende Duitser op veel lof rekenen. Ook kende Benfica nauwelijks blessuregevallen, waar PSV onder zijn leiding van de ene in de andere blessure verviel.

“Oud-speler Rui Costa is hier voorzitter”, legt Schmidt in gesprek met het Algemeen Dagblad uit over het eerst contact tussen club en trainer. “Hij zei bij de eerste onderhandelingen: we willen jou door hoe je speelt met PSV. Hun interesse was gewekt in de wedstrijden die we tegen Benfica speelden, in de voorronde van de Champions League.”

Bij Benfica leek Schmidt wel de ploeg sneller naar zijn hand te kunnen zetten. “Ik denk dat bij al mijn clubs wel snel zichtbaar is hoe we willen spelen. Alleen heb je gelijk: bij Benfica zag het er nu ook snel bestendig uit. Harmonisch. Met spelers die plezier uitstralen. Er is veel kwaliteit in de selectie. Iedereen stond open voor verandering. Voor directer spel, met agressief en hoog druk zetten”, besluit Schmidt.


Vorig artikelOPTA: PSV momenteel het beste team van Nederland, gevolgd door Feyenoord
Volgend artikelHet hoge woord is eruit: Peter Bosz is topkandidaat bij PSV, gesprekken gaande

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in