Home Nieuws Benfica presenteert staf, Roger Schmidt neemt opnieuw bekenden van ‘niet fit’ PSV...

Benfica presenteert staf, Roger Schmidt neemt opnieuw bekenden van ‘niet fit’ PSV mee naar Lissabon

13894
0

Roger Schmidt staat op het punt om van start te gaan in Lissabon. De nieuwe trainer van Benfica begint weldra aan de eerste trainingen.

Benfica en Schmidt hebben de technische staf bekend gemaakt en gepresenteerd. Net als bij zijn vorige clubs, neemt Roger Schmidt ook nu zijn vaste mensen mee naar Portugal, met wie hij eerder ook in Eindhoven en in China werkte. Schmidt werkt graag samen met zijn vaste kern van mensen en daar valt iets voor te zeggen.

Schmidt neemt assistenten Jörn Wolf en Jens Wissing en conditietrainer Yann-Benjamin Kugel mee naar Lissabon. Schmidt krijgt nog een assisent tot zijn beschikking in de persoon van Javi García. De pas 35-jarige Spanjaard speelde tussen 2009 en 2012 voor Benfica Keeperstrainer Fernando Ferreira en analisten Nuno Cesário en Rúben Soares maken de staf compleet.

Het is een interessante vraag geworden of de clubleiding van Benfica wel goed gekeken heeft naar de fitheid van de PSV selectie afgelopen twee seizoenen. Het beoogde voetbal werd al mondjesmaat op de mat gelegd maar het aantal blessuregevallen was in twee Roger Schmidt bij PSV totaal uit balans. PSV heette vaak niet fit genoeg te zijn naarmate het seizoen vorderde. De ploeg van Schmidt zakte geregeld door de hoeven als het aspect fitheid ter sprake kwam in cruciale wedstrijden.

Zo kon PSV het tempo van Leicester City in de return van de kwartfinale van de Conference League in het Philips Stadion in de tweede helft niet meer bijbenen en ook in de Kuip tegen Feyenoord liep de ploeg van Schmidt in de tweede helft op haar laatste benen. Daarentegen werd wel de KNVB bekerfinale gewonnen op basis van inzet, duelkracht en strijd maar ook in die wedstrijd werden weer diverse spelers voortijdig naar de kant gehaald na het oplopen van spierblessures. Het PSV onder Roger Schmidt heette vaak een niet fitte ploeg te zijn, die zo nu en dan kon pieken op beslissende momenten maar het evenzo vaak liet af weten.

Het tijdperk Roger Schmidt bij PSV heeft wel twee prijzen opgeleverd maar leverde bovenal ook vele vraagtekens en ergernissen over het wisselbeleid, blessuregevallen en algehele fitheid van de selectie op. PSV en Benfica starten in augustus aan het nieuwe Europese seizoen en zouden elkaar in de laatste voorronde van de Champions League kunnen treffen.

https://twitter.com/SLBenfica/status/1540420528053395456?s=20&t=nmlbCIAzvSuJ5nsAk_Hx_g


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here