Home Nieuws Benfica is ervaringsdeskundige met 9 Champions League deelnames in laatste 10 jaar:...

Benfica is ervaringsdeskundige met 9 Champions League deelnames in laatste 10 jaar: ‘We kennen PSV’

1865
0

PSV treft in de play-off voor een Champions League ticket het Portugese Benfica.

De ploeg uit Lissabon geldt net als PSV als een standaard deelnemer aan Europees voetbal maar heeft ook een behoorlijk trackrecord in de Champions League op haar naam staan. De ploeg van Jorge Jesus verloor in 1988 natuurlijk de grootste wedstrijd in de geschiedenis van PSV, die PSV weer de grootste triomf in de clubhistorie opleverde.

‘We hebben nu ons eerste doel bereikt. En in de play-offs treffen we met PSV een tegenstander die we kennen’, zei Jesus tegen het Portugese Jornal de Notícias. Benfica versloeg het Spartak Moskou van Jorrit Hendriks twee keer met 2-0. ‘Ik vond ons echt goed spelen, de uitgangssituatie was natuurlijk positief en daar maakten we goed gebruik van’, aldus Jesus, die nog niet uitgebreid wilde ingaan op PSV.

‘Eerst Arouca’, refereerde de oefenmeester aan de competitietegenstander van zaterdag. ‘Er is gelukkig nog tijd om PSV te analyseren. We kennen PSV’.

Volgende week woensdag gaat PSV eerst op bezoek bij Benfica. De club uit Lissabon is al jaren gefocust op de groepsfase van de Champions League. Benfica bereikte in negen van de laatste tien seizoenen steeds de groepsfase van de Champions League.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here