Home Nieuws Benfica coach bevreesd voor PSV: ‘We gaan een moeilijke wedstrijd tegemoet, PSV...

Benfica coach bevreesd voor PSV: ‘We gaan een moeilijke wedstrijd tegemoet, PSV is overal toe in staat’

912
0

Trainer Jorge Jesus voelt zich niet op zijn gemak in de onderlinge strijd met PSV in de jacht op het Champions League-ticket.

De Portugese coach heeft vorige week woensdag in eigen stadion genoeg gezien en is bevreesd geraakt voor tegenstander PSV. De ploeg van Schmidt maakte veel indruk in Lissabon en Jesus moest in de tweede helft alle zeilen bijzetten om de wedstrijd winnend af te sluiten. De Portugees weet dat zijn club aan lastige avond in Eindhoven tegemoet gaat.

Het analyseren van PSV duurt al een hele week voort, liet Jesus ongewild blijken. Het verdedigen van de 2-1 voorsprong zal in zijn ogen waarschijnlijk niet genoeg zijn om het begeerde Champions League-ticket te veroveren.

‘Dat we moeten scoren, is iets waarmee we rekening moeten houden. We moeten het gevoel hebben dat het ook met die voorsprong belangrijk is te scoren. Dat is mijn idee, want de tegenstander is in staat om elk moment te scoren. Dat is de gedachte achter hun tactiek’, kijkt de ervaren coach naar PSV.

Jesus schat PSV hoog in en dat was al te zien tijdens de eerste wedstrijd in Lissabon, toen hij het aanvalsspel van PSV wilde ontregelen door veel te wisselen. ‘We gaan een moeilijke tweede wedstrijd tegemoet. De eerste ligt achter ons, die hebben we gewonnen. Maar we hebben te maken met een tegenstander met veel talent en veel goede spelers. Ik heb al eerder gezegd dat beide teams eigenlijk in de Champions League horen en niet in de play-offs. We zullen veel periodes hebben waarin ze ons op de bal laten jagen, omdat ze positioneel sterk zijn. Maar we zijn erop voorbereid’, aldus een op zijn hoede zijnde Portugese coach.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here