Home Nieuws Belo Horizonte | Het PSV vaantje in de taxi van Jonathan Reis...

Belo Horizonte | Het PSV vaantje in de taxi van Jonathan Reis is aandoenlijk en verdrietig tegelijk

2562
0

Jonathan Reis, toch alweer jaren geleden uit Eindhoven vertrokken en bij weinigen nog op de PSV radar, mist de club nog elke dag.

Dat laat hij weten in de prachtige documentaire die over hem gemaakt is in Brazilië. Reis draagt zijn PSV verleden met trots mee. De eerder veel belovende spits is blij dat hij onderdeel uit wist te maken van PSV.

Reis denkt nog vaak aan zijn jaren in Eindhoven. Nog geen decennium geleden was Jonathan Reis voorbestemd om de volgende Braziliaanse stervoetballer te worden, maar na een zware cocaïneverslaving en een ernstige knieblessure keerde hij een illusie armer terug naar huis.

Tegenwoordig werkt Reis als taxichauffeur in zijn woonplaats Belo Horizonte. Opvallend is het PSV vaantje achterin zijn auto. Het is aandoenlijk te zien dat de nog jonge Reis zijn jaren bij PSV koestert. Met trots weet hij vele Brazilianen te vertellen dat hij voor PSV heeft gespeeld. Tegelijkertijd heeft het ook iets verdrietigs want de beste jongen barste van het talent, wat er in principe maar voor ene klein is uitgekomen.

Fred Rutten erkende het grote talent en potentieel van Reis maar moest tot zijn grote teleurstelling ook constateren dat het er allemaal niet uit is gekomen. Dat maakt het verhaal van Reis even aandoenlijk als verdrietig. PSV TV maakte de volgende reportage.

De pas 33-jarige Braziliaan kende ook verslavingen maar is tegenwoordig clean. Reis zou graag nog een keer een bezoek brengen aan PSV en aan Eindhoven.


Vorig artikelPSV in gesprek met zaakwaarnemers ‘assistkoning’ Branco van den Boomen
Volgend artikelWinst en geen tegendoelpunten maar: ‘Doorselecteren als PSV kampioen wil worden’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in