Belgische media zien Noa Lang belofte nakomen bij ‘Lampenclub’

5638
0

Noa Lang stond na afloop van PSV – FC Volendam glunderend voor de camera.

De aanvaller scoorde een prachtige treffer, die zowel de defensie als de doelman van FC Volendam te machtig werd. Verwoestend bleek het schot op doel te zijn. Na die openingstreffer liet Lang zich nogmaals van zijn beste kant zien want de aanvaller maakte daarna een gebaar naar een jonge supporter, die hij een belofte had gedaan.

Lang maakte na zijn goal een hartje met zijn handen en hij wees naar de Zuidtribune. ESPN denkt te weten voor wie het hartje bestemd was. Voor de wedstrijd vroeg een jonge vrouwelijke fan hem een hartje te maken als hij zou scoren. Lang bevestigde na afloop dat het gebaar voor haar was. “Ja, zij staat elke dag op het complex. Ze is altijd heel aardig”, aldus Lang, wiens actie ook door Belgische media werd opgepakt.

“Ik ben het niet vergeten, ik hoop dat ze blij is.” Na iets meer dan tien minuten besloot Lang hard op doel te schieten nadat de aanvaller goed uitkwam met zijn passen.

“Ik schiet hem wel hard, ja. Op zo’n positie moet je hem er gewoon in rammen.” Bij het zien van de beelden moet Lang lachen. “Hij wil hem wegkoppen”, wijst Lang naar FC Volendam spelers. Het Gazet van Antwerpen besloot nog maar weer eens een verslaggever naar het Philips Stadion te sturen, zoals te doen gebruikelijk bij thuiswedstrijden van PSV sinds Noa Lang de PSV-gelederen kwam versterken.

In Belgie wordt elke stap van Noa Lang nog steeds op de voet gevolgd. Lang is en blijft populair bij onze zuiderburen. Het Gazet van Antwerpen bleek PSV als Lampenclub aan te duiden in haar verslag over de wedstrijd PSV – FC Volendam. Onze Zuiderburen volgen uiteraard ook de verrichtingen van Johan Bakayoko en Yorbe Vertessen op de voet.

Het verslag van het Gazet van Antwerpen luidt als volgt: ‘Op aangeven van Bakayoko opende ex-Bruggeling Noa Lang na twaalf minuten de score. Hoewel we nog steeds niet goed weten wat doelman Mio Backhaus van plan was. In het begin van de tweede helft verdubbelde Guus Til de Eindhovense voorsprong. Een kwartier voor affluiten werd het plots nog spannend, met de aansluitingstreffer van op de stip van Calvin Twigt. De bezoekers maakten het zichzelf echter moeilijk met de uitsluiting van Benaissa Benamar in de slotfase. In de toegevoegde tijd slikten ze zo nog de 3-1 van Malik Tillman. Bakayoko speelde de hele wedstrijd bij de Lampenclub, Vertessen mocht pas in het slot invallen voor Lang. Met 21 op 21 staat PSV autoritair aan de leiding in Nederland, met vier punten meer dan Feyenoord. FC Volendam blijft laatste met één punt’, aldus het Gazet van Antwerpen over PSV – FC Volendam.

Vorig artikelPeter Bosz onder de indruk: ‘Ik vond hem echt waanzinnig’
Volgend artikelPeter Bosz na vraag over Tillman: ‘Een mooie Telegraaf-opmerking’