Home Nieuws Belgische media verwachten dat PSV zich opnieuw gaat melden voor Zeno Debast...

Belgische media verwachten dat PSV zich opnieuw gaat melden voor Zeno Debast én voor

5627
0

Zeno Debast bleek deze zomer een belangrijke kandidaat te zijn de defensieve gelederen te komen versterken maar de realiteit bleek ook dat PSV en Anderlecht nooit aan serieuze onderhandelingen zijn gekomen.

De club uit Brussel zet in op een nieuwe toekomst en wil de weg omhoog weer vinden. Daartoe wenst het Zeno Debast aan boord te houden en dus werd er geen seconde getwijfeld over een transfer deze zomer. Tenzij er een club een astronomisch bedrag op tafel had willen leggen. Dat gebeurde niet en dus verkocht Anderlecht ‘nee’ aan zowel PSV als Eintracht Frankfurt.

Zelf hoopte Debast het gehele window juist wel op een transfer naar PSV. Zowel Nederlandse als Belgische journalisten wisten meermaals te melden dat een transfer van Anderlecht naar PSV het grote doel deze zomer was voor Debast. Het liep allemaal anders.

Debast kreeg deze week op persconferentie bij de nationale ploeg van Belgie een aantal vragen over zijn gesprekken en het langdurige contact met PSV. “Misschien was dit het juiste moment voor een transfer, maar ik wil vooral de juiste stap zetten. En voor een deal moet je met drie partijen akkoord gaan”, zegt de Anderlecht-verdediger in gesprek met Het Laatste Nieuws.

De verdediger baalde van de mislukte transfer. “Bij Anderlecht blijven is geen stap achteruit. Ik kan nog altijd veel leren aan de zijde van Jan Vertonghen”, zegt Debast deze week.

Debast zou het ook nog niet met de clubleiding van Anderlecht hebben gehad over zijn verdere toekomst. PSV koost uiteindelijk voor Armel Bella-Kotchap, maar de Duitser wordt voor één jaar gehuurd zonder optie tot koop. Er bestaat dus wel degelijk de kans dat PSV de volgende transferzomer terug komt voor Debast.

Belgische media verwachten dat PSV in een later stadium van het seizoen opnieuw in de markt komt voor Zeno Debast. Dat zal vermoedelijk niet in het winterse transferwindow zijn maar volgend jaar zomer. In Belgie verwacht men overigens ook dat PSV zich opnieuw gaat melden voor Aster Vranckx. De contacten tussen PSV en Aster Vranckx waren langdurig en warm te noemen. In Belgie rekent men later dit seizoen op hernieuwde belangstelling voor de 20-jarige international van Vfl Wolfsburg.

Debast liet zich deze week uit over zijn mislukte transfer naar PSV. Debast gaf aan dat Anderlecht niet wilde meewerken. “Was dit het moment? Misschien. Ik wilde de beste stap zetten voor mijn carrière maar ik ging die enkel maken als het de juiste was. De club was daar zeer open voor. Er is contact geweest met PSV maar je hebt drie partijen nodig om die stap te zetten. Dat was niet het geval. Ik was gefocust op Anderlecht en de nationale ploeg. Dat spelers als Schmeichel komen? Ik vind dat mooi, voor de Belgische competitie. Dat is een sterk karakter en dat konden we bij Anderlecht gebruiken”, aldus de jonge centrale verdediger.


Vorig artikelCongolese Experiences in het Philips Stadion | Congolese fan bezoekt PSV – Rangers FC
Volgend artikelKersverse vader Joey Veerman vernoemt baby naar Oranje-ploeggenoot

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in