Home Nieuws Belgsiche media én Antwerp fans mild kritisch na aanstelling Mark van Bommel...

Belgsiche media én Antwerp fans mild kritisch na aanstelling Mark van Bommel maar sluiten landstitel niet uit

585
0

PSV icoon Mark van Bommel is de nieuwe trainer van Royal Antwerp FC. Marc Overmars stelde de Limburger aan als trainer van de ambitueze club.

Royal Antwerp FC wil graag vooruit en denkt met Mark van Bommel een nieuw boegbeeld in huis te hebben gehaald en een boegbeeld is van Bommel zeker. Ook voor Royal Antwerp FC, los van de geringe historische connectie tussen van Bommel en de club uit Antwerpen. Van Bommel is erg enthousiast om er een mooi project van te maken en de achterban van de club ook zeker te spreken over de aanstelling van Mark van Bommel.

“Hij heeft nog niet veel bewezen als trainer, maar het feit dat Overmars hem naar hier haalt, geeft hem extra krediet”, zegt Hannes Van Gael van dagblad Gazet van Antwerpen. “Overmars heeft sportief gezien een geweldig cv. Als hij in Van Bommel gelooft, dan zullen de fans dat ook doen”, denkt de journalist.

En dat wordt beaamd door Dominik van Landeghem, woordvoerder van de Federatie van Antwerp Supportersclubs. “Van Bommel had als speler een carrière waar je een boek over kunt schrijven. Als trainer heeft hij nog niet veel bewezen. Maar als Overmars vertrouwen in hem heeft”, zegt de woordvoerder over de aanstelling van Mark van Bommel.

Valentijn Driessen ziet het namens de Telegraaf echter niet zitten in de Nederlandse clan bij Antwerp en denkt dat het gaat botsen. In Antwerpen denkt men voorzichtig aan de landstitel en ook verschillende fans uiten op sociale media hun enthousiasme over toekomstige successen.

Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, denkt echter niet dat het Antwerpse bestuur een goede zaak doet met van Bommel. “Als dat effectief doorgaat, zou Antwerp wel een zeer zwaar risico nemen. Het is vreemd dat de naam van Van Bommel ook bij KRC Genk is opgedoken, terwijl hij als trainer nog niets heeft bewezen. Sterker zelfs: bij PSV werd hij na een goed eerste seizoen ontslagen, bij Wolfsburg na drie maanden. Hij kreeg de spelers niet mee in het dominante voetbal dat hij wilde spelen en zou zijn boodschap moeilijk hebben kunnen overbrengen. Ook bij PSV zou zijn communicatie oppervlakkig zijn geweest”, zegt Sys, die beseft dat er ook een groot deel van de achterban enthousiast is over Mark van Bommel.


Vorig artikelToon Gerbrands denkt terug aan bekerfinale: ‘Zo is het hier nog nooit gevierd’
Volgend artikelIs Feyenoord doelman Justin Bijlow de beste optie voor PSV? Ronald Waterreus adviseert PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in