Home Nieuws Belgische media volgen ontwikkeling Bakayoko op de voet en wijzen naar Belgische...

Belgische media volgen ontwikkeling Bakayoko op de voet en wijzen naar Belgische clubs: ‘Opeens was daar PSV’

759
0

Johan Bakayoko werd in Nederland ruim een jaar geleden uitgeroepen tot grootste talent van de Keuken Kampioen Divisie. Vanaf dat moment ging het erg hard met de ontwikkeling van de jonge aanvaller.

In Belgie bleek Bakayoko nog niet zo bekend te zijn maar dat veranderde erg snel. De aanvaller zet zijn ontwikkeling nog altijd voort maar nu weten de Belgische media De Herdgang en Johan Bakayoko massaal te vinden. Dat komt natuurlijk ook omdat de jonge aanvaller international is voor zijn land.

OH Leuven, Club Brugge, KV Mechelen, Anderlecht. Die clubs zagen Bakayoko allen voorbij komen maar plotseling was daar PSV en zette de jonge aanvaller zijn zinnen op doorbreken bij PSV. En zo geschiedde. De Belgische kranten zijn steeds benieuwder waarom het in Belgie eigenlijk niet lukte en in Nederland bij PSV wel.

Anderlecht, de laatste Belgische ploeg van Bakayoko, wilde zeker wel door met Bakayoko maar er lag nog geen contractvoorstel klaar. “Dat zou er zeker gekomen zijn”, aldus Roel Clement, de trainer van Bakayoko bij de Onder 16 van Anderlecht in gesprek met Het Nieuwsblad en het Gazet van Antwerpen.

“Maar Johan was pas één seizoen eerder overgekomen van KV Mechelen, het was een beetje vroeg. Zeker omdat Johan lichamelijk vroeg rijp was. Hij was sterker, groter en krachtiger dan zijn leeftijdsgenoten – daardoor kon hij vaak uitblinken. Dan moet je voorzichtig zijn: zal zo’n speler de nodige stappen blijven maken? We dachten ook stomweg dat Johan bij ons zou blijven”, vervolgt Clement, die later besefte wat voor misvatting dat geweest blijkt te zijn.

“Hij had een goed seizoen gehad, was gelukkig bij ons, maar er was ook nog groeimarge. De club heeft geen fouten gemaakt. Opeens was daar PSV. En Johan was ongeduldig. Het was zijn keuze om te vertrekken.”

Ook in Mechelen zien ze de ontwikkeling van Bakayoko met lede ogen aan. Achteraf blijkt dat men Bakayoko al zeer getalenteerd vond, te getalenteerd voor KV Mechelen. “We vonden het zelfs vreemd dat iemand met zo veel talent bij KV Mechelen beland was. We hebben veel inspanningen geleverd om hem te houden. Hoewel hij nog te jong was, hebben we zelfs voorzichtig gesproken over een belofte tot een contract”, zegt het hoofd jeugdopleiding van de club uit Mechelen.

In Brugge blijkt men zich vergist te hebben in de kwaliteiten van Bakayoko, want de grote doorbraak van heden ten dage, zag men in Brugge niet aankomen. Zijn gang naar PSV en Eindhoven wordt dan ook wel begrepen in Belgie. Het gevolg is dat de Belgische kranten en de opleiders van zijn vorige clubs, inmiddels lyrisch zijn over de kwaliteiten van de Belgische aanvaller.

“Achteraf kun je alleen maar zeggen dat Johan destijds de juiste beslissing heeft gemaakt om België te verlaten”, zegt men in Brugge na navraag vanuit Het Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad.


Vorig artikelDebuut in het Philips Stadion lonkt | Bella-Kotchap lijkt tegen NEC op weg naar basisplaats
Volgend artikelPatrick van Aanholt wilde al jaren achtereen terug naar PSV: ‘Met die schaal in mijn handen staan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in