Home Nieuws Belgische media in vervoering na oproep voor Rode Duivels: ‘Bakayoko is een...

Belgische media in vervoering na oproep voor Rode Duivels: ‘Bakayoko is een PSV Eindhoven-sensatie’

1971
0

Het Belgische voetbal heeft een nieuwe parel. Johan Bakayoko is zienderogen gegroeid in zijn status bij PSV en dus is er de oproep voor de Rode Duivels.

Belgische media zijn maar wat enthousiast na de oproep van Johan Bakayoko voor het nationale elftal van Belgie. Er is ook dringend behoefte aan verjonging in de uitgebluste selectie van onze zuiderburen. Tegelijk is men ook voorzichtig want als Bakayoko toch voor Ivoorkust kiest?

“Maar als Ivoorkust ook plannen heeft, wordt de keuze moeilijk”, klinkt het. De Belgische krant Het Gazet van Antwerpen noemt Johan Bakayoko zelfs een regelrechte PSV Eindhoven sensatie.

“Johan Bakayoko is dezer dagen een sensatie bij PSV Eindhoven”, is de krant van mening. De 19-jarige aanvaller ziet die prestaties nu beloond met een voorselectie voor de Rode Duivels. Vrijdag zal blijken of de speler zich echt mag melden in Tubeke: dan vertelt Domenico Tedesco wie hij oproept voor de interlands tegen Zweden en Duitsland.

“Voor mij zijn België en Ivoorkust eigenlijk als mijn moeder en vader”, aldus Bakayoko tegen het Eindhovens Dagblad. “Twee landen waar ik een geweldig gevoel bij heb en mezelf mocht ontwikkelen. Mijn ouders komen allebei uit Ivoorkust, maar hebben elkaar in België ontmoet. Daar ben ik geboren en heb ik alle kansen gekregen, maar de band met Afrika voel ik ook heel sterk.”

Binnenkort kan Bakayoko dus gaan kiezen, zo lijkt het. “Van de bondscoach van Ivoorkust heb ik nog niet gehoord of er plannen met mij zijn”, vertelt Bakayoko. ”Als die er zijn, wordt het een ontzettend moeilijke keuze.”


Vorig artikelStatus Gakpo bij ‘onbetrouwbaar’ Liverpool: Na 9-0 en 7-0, nu 1-0 bij nummer laatst
Volgend artikelNasleep Kuip-strafschop maakt veel los bij Gözübüyük: ’Dubbel verrast’ door actie KNVB na penalty Feyenoord-PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in