Home Nieuws Belgische media aanwezig in de Kuip en trots op eerste wapenfeit Hazard...

Belgische media aanwezig in de Kuip en trots op eerste wapenfeit Hazard voor PSV

570
0

Thorgan Hazard heeft zijn debuut voor PSV gemaakt in de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

De Belgische aanvaller werd door Ruud van Nistelrooij niet meteen wedstrijd-klaar bevonden om vanaf de het eerste fluitsignaal te kunnen beginnen, naast het feit dat Ruud van Nistelrooij het vertrouwen wilde geven aan zijn vertrouwde elf namen. De PSV achterban keek reikhalzend uit naar de start van Hazard bij PSV en zo geschiedde want de Belg mocht invallen op het moment dat PSV al met 10 man stond na de inmiddels veel besproken charge van Armando Obispo.

Analisten van achtereenvolgens ESPN, NOS en de vertrouwde andere media waren erg benieuwd naar de fitheid van Hazard. Wat kan de Belg aan het spel van PSV toevoegen? In Belgie was men vooral opgetogen over de komst van één van de Hazard voetbalbroers naar PSV. Zijn gang naar de Eredivisie maakte in thuisland Belgie vele tongen los. De broers Hazard zijn maar wat populair in Belgie en worden op de voet gevolgd door het Belgische journaille. En stuurden diverse media een afgevaardigde naar jet strijdtoneel in de Kuip.

Het Gazet van Antwerpen dirigeerde verslaggever Yanko Beeckman naar de Rotterdamse Kuip om vanuit nationalistisch Belgsich perspectief PSV’s nieuwste Belg aan het werk te zien in een topwedstrijd. De reporter werd op de wenken bediend. Immers was het meteen raak na één van de eerste wapenfeiten van Hazard in het Philips blauw-achtige PSV shirt. Het Gazet van Antwerpen, niet eens een Waalse krant, schreef vol trots dat Hazard meteen beslissend was voor PSV in diens eerste wedstrijd.

“Onze man zag hoe Thorgan Hazard in de voetsporen trad van Nilis, De Bilde en Mertens: “Dit belooft voor de toekomst”, aldus Het Gazet van Antwerpen vanuit historisch besef en verwijzend naar de grote successen van Nilis, De Bilde en Dries Mertens.

“Van een droomdebuut gesproken. Met zijn eerste balcontact scoorde Thorgan Hazard meteen voor PSV, dat wel een dubbele voorsprong te grabbel gooide in de topper tegen Feyenoord (2-2). “Dit belooft voor de toekomst”, besluit de krant haar visie op het eerste optreden van Thorgan Hazard voor PSV.


Vorig artikelVan Nistelrooij spreekt ‘reservespeler’ Obispo toe in kleedkamer: ‘Je benadeelt je team enorm’
Volgend artikelVan Hanegem haalt opnieuw uit naar PSV, Obispo én naar de ’tevredenheid’ bij PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in