Home Nieuws Belgische kritiek op late Vertessen wissel maar vertrouwen in PSV door ‘kolkend’...

Belgische kritiek op late Vertessen wissel maar vertrouwen in PSV door ‘kolkend’ Philips Stadion

882
0

De goede start van het seizoen en het voortvarende spel van PSV in de eerste maanden, zijn ook in het buitenland onderwerp van gesprek.

Zo werd de wedstrijd Benfica – PSV ook in Belgie live uitgezonden. De analisten van dienst hadden natuurlijk oog voor landgenoot Yorbe Vertessen, die steeds meer minuten krijgt en aast op een basisplaats. Jan Mulder en oud-PSV’er Marc Degryse zagen PSV een goede wedstrijd spelen in Lissabon maar hadden weinig begrip voor de late wissel van Yorbe Vertessen.

De analisten Jan Mulder en Marc Degryse maakten zich na afloop druk over de late wissel van Vertessen. Inclusief de extra tijd kwam Yorbe Vertessen tot ongeveer vijf minuten speeltijd. “Vijf minuten zijn echt te weinig”, oordeelde Degryse na afloop bij VTM2. “Schmidt had hem vroeger kunnen wisselen. Het is een gretige jongen en je hebt vijf wissels, doe het dan iets eerder.”

Jan Mulder, scherp als hij altijd is, ging nog een stapje verder. “Het is beledigend, voor wie dan ook”, aldus de 76-jarige Mulder over het wisselbeleid van Schmidt. Mulder heeft veel geloof en vertrouwen in Yorbe Vertessen en vindt überhaupt een late wissel met slechts enkele minuten op de klok ‘not done’.

Beide analisten waren verder erg positief over het spel van PSV en denken dat het elftal van Roger Schmidt thuis Benfica zal gaan verslaan. De analisten wezen daarbij naar de steun van de PSV fans in het stadion, wat volgens hen een bepalende factor kan zijn. “Ik denk dat PSV het thuis wel haalt. Zeker met dat publiek achter hun, het zal er spoken”, keek Mulder met vertrouwen vooruit naar de return in een kolkend Philips Stadion.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here