Home Nieuws Het Nieuwsblad: PSV gaat fors bieden op Debast, die vertrekwens naar PSV...

Het Nieuwsblad: PSV gaat fors bieden op Debast, die vertrekwens naar PSV kenbaar heeft gemaakt

2834
0

Na vele opties te hebben afgetast, lijkt PSV de pijlen volledig te gaan richten op Zeno Debast van Anderlecht.

Waar eerder zondag rond de wedstrijd tegen het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel nog vanuit Brussel werd gemeld dat Anderlecht geenszins van plan is haar talentvolle verdediger te laten gaan, denken meerdere Belgische kranten dat Zeno Debast hard op weg is naar PSV. Ergens is het wel opmerkelijk te noemen.

PSV tastte namelijk afgelopen weken meerdere opties in meerdere landen af maar komt uiteindelijk uit bij een zeer kostbare en dure speler, weliswaar met potentie én rest- en transferwaarde, die eerder niet in beeld leek te zijn. PSV zette namelijk in op de komst van Beelen van PEC Zwolle en Davinson Sanchez van Tottenham Hotspur, die te duur zou zijn. PSV is nu wel bereid om miljoenen euros te investeren in Zeno Debast, een verdediger die eerder deze zomer een onbekende speler was voor de gemiddelde PSV fan.

Meerdere Belgische kranten melden inmiddels dat er een miljoenenbod vanuit PSV aanstaande is. De club gaat binnen enkele dagen een openingsbod uitbrengen op Zeno Debast, meldt Het Nieuwsblad zondagavond. Anderlecht wil de negentienjarige verdediger niet verkopen maar zal toch rekening moeten gaan houden met een vertrek.

Ondanks het standpunt van Anderlecht wordt PSV absoluut niet kansloos geacht door de verschillende Belgische kranten. In Brussel kan men transferinkomsten immers goed gebruiken. Maar desalniettemin is de genoemde vijftien miljoen euro erg hoog gegrepen voor PSV. De jonge international van België en WK deelnemer wil zelf graag de overstap naar PSV maken, zo heeft hij aangegeven in verschillende gesprekken met verschillende Belgische journalisten.

PSV heeft te maken met concurrentie, weten onze Zuiderburen te melden. Het bod dat PSV in de loop van de week zal uitbrengen op de jonge defender, ligt volgens Het Nieuwsblad hoger dan de biedingen die zowel Eintracht Frankfurt als Villarreal recent uitbrachten. Anderlecht sloeg beide aanbiedingen af maar wordt gewaarschuwd door de kranten in Belgie dat PSV met een hoger bod zal gaan komen.

Het Eindhovens Dagblad meldde eerder al dat Debast tien tot vijftien miljoen euro moet gaan kosten. Earnest Stewart bevestigde vrijdagavond vanuit Rotterdam dat er gesprekken lopen met de Belgische verdediger. “Uiteindelijk moet er iets uit gaan komen, maar zo ver is het nog niet”, aldus Earnie Stewart over de gewilde Brusselse verdediger.


Vorig artikelPSV gaat miljoenentransfer aan | PSV vrijwel akkoord met Bayern München
Volgend artikelVan Hanegem ergert zich en wijst naar Feyenoord-fans: ‘Ik snap werkelijk niet dat mensen hem uitfloten’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in