Home Nieuws Belgische krant is goed ingevoerd en oordeelt over reputatie PSV: ‘Club praat...

Belgische krant is goed ingevoerd en oordeelt over reputatie PSV: ‘Club praat met PSV, dat te weinig biedt’

18259
0

De Belgische krant Het Gazet van Antwerpen meldt enige details rond de nakende transfer van Noa Lang naar PSV.

Het Belgische medium weet tevens wat feiten op te rakelen door in de transfergeschiedenis van PSV door de jaren heen te duiken. De Antwerpse krant trekt daarbij enkele conclusies over PSV en bevestigt tevens de concrete gesprekken tussen Club Brugge, in België vaak ‘Club’ genoemd, en PSV over Noa Lang.

‘Club Brugge voert concrete gesprekken met PSV, dat nog te weinig biedt’, begint het Gazet van Antwerpen. Volgens de Antwerpse krant heeft Noa Lang inmiddels meermaals uitdrukkelijk aangegeven dat hij uitgekeken is op België en de Belgische competitie.

‘Hij was wel gewoon op training dinsdag. Lang wil best terug naar Nederland, maar dan moet het financiële gat tussen beide clubs wel dicht gefietst worden. PSV zou ‘amper’ 10 miljoen euro voor Lang willen neerleggen, een bedrag waar Club niet voor wil verkopen’, aldus het Gazet van Antwerpen.

Zijn marktwaarde wordt momenteel op 15 miljoen euro geschat, een som die meer realistisch lijkt. De krant weet te melden dat PSV doorgaans niet heel gek doet op de internationale transfermarkt, om vervolgens enkele feiten op te sommen over de transferhistorie van PSV.

‘De ploeg uit Eindhoven heeft evenwel niet de reputatie gekke bedragen te betalen. In 2017 legde het 12,5 miljoen euro neer voor Hirving Lozano – ondertussen verkocht voor 45 miljoen – maar het record staat nog steeds op naam van Mateja Kezman in 2000. Partizan Belgrado ving toen 14 miljoen euro. Opvallend: PSV incasseerde vorige winter wél 90 miljoen euro voor Gakpo (Liverpool) en Madueke (Chelsea)’, aldus het Gazet van Antwerpen.

Volgt er een recordtransfer voor PSV, vraagt de goed ingevoerde Belgische krant zich af? ‘Gebruikt PSV die miljoenen om van Lang een van de duurste transfers uit de clubgeschiedenis te maken? Technisch directeur Earnest Stewart gaf alvast toe dat de flankaanvaller hoog op zijn lijstje staat én dat de gesprekken lopen. “Of Lang haalbaar is, zal moeten blijken”, verklaarde Stewart’, schrijft het Gazet van Antwerpen over de gesprekken tussen PSV en Club Brugge.


Vorig artikelGuti koestert seizoen met Lozano en richt zich in afscheidsbrief tot PSV fans: ‘Afscheid niet voor altijd’
Volgend artikelDe mooiste momenten van Guti bij PSV, die zegt: ‘Voor de kleuren, de club en de stad’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in