Home Nieuws Belgische journalist kijkt uit naar vertrek Lang naar PSV: ‘Jij bent niet...

Belgische journalist kijkt uit naar vertrek Lang naar PSV: ‘Jij bent niet dé ster van België’

2947
0

Waar we in Nederland allemaal al wel een voorzichtige mening hebben over de kwaliteiten en het gedrag van Noa Lang op en naast het veld, gaat dat in België nog wel iets verder.

In België heeft men het niet zo op Noa Lang. Met name de fans van andere clubs dan Club Brugge, hebben weinig met de voetballer uit Rotterdam, die te pas en te onpas roept wat hij wil. Daar is de gemiddelde Belg niet zo van gediend en de fans van andere clubs dan Club Brugge al helemaal niet. Dat wenst Het Nieuwsblad journalist Peter Vandenbempt wel even te benadrukken zo net voor de aankomende transfer van Lang.

Nee, het is nog niet rond en het is nog niet helemaal zeker dat Lang naar PSV zal vertrekken maar het heeft er wel alle schijn van dat Lang snel de gang naar Eindhoven zal gaan maken. Peter Vandenbempt lijkt er op zijn beurt niet echt rouwig om te zijn. Voorzichtig kijkt hij uit naar een vertrek van Lang uit de Belgische Eerste klasse, oftewel De Jupiler League. Peter Vandenbempt ziet een transfer naar PSV wel zitten. De journalist is dan ook benieuwd of Lang zijn prestatiecurve weer naar omhoog kan bijstellen na een minder seizoen.

Men vindt in Belgie wel iets van de uitspraken van Noa Lang, dat het tijd is om de Belgische competitie achter zich te laten en terug te keren naar de Eredivisie. Zijn vaak gewaagde uitspraken worden niet overal in België positief ontvangen, wenst Peter Vandenbempt te benadrukken.

De journalist van Het Nieuwsblad is van mening dat, afgezien van de fans van Club Brugge, het gemis van Noa Lang in België nogal zal meevallen. Vandenbempt zegt daarover: “Elk jaar rouwen we kortstondig om het vertrek van smaakmakers, maar telkens weer verschijnen er waardige vervangers en tegen het einde van de zomervakantie zijn we ze alweer vergeten. Noa Lang moet vooral niet denken dat het met hem anders zal zijn”, haalt Vandenbempt uit naar de 24-jarige linksbuiten.

“Het is belangrijk om te benadrukken dat je niet dé ster van België bent”, benadrukt Vandenbemp, om er vervolgens enkele tegenvallende statistieken bij te pakken. “Dit seizoen heeft hij negen doelpunten en zeven assists behaald in een serie van 33 competitiewedstrijden. Twintig spelers hebben meer doelpunten gescoord dan Noa Lang en acht spelers hebben vaker een assist gegeven. In totaal waren veertien spelers belangrijker voor hun team dan de aanvaller van Club Brugge. Voor iemand die beweert ‘het Belgisch voetbal te hebben opgeschud’ is dat niet bijzonder indrukwekkend”, klinkt het kritisch.

Wel wenst Vandenbempt te benadrukken de kwaliteiten van Lang te erkennen. Nog steeds denkt hij dat de stervoetballer van Brugge een gigantische toekomst voor zich kan hebben. “Als hij zich volledig focust, behoort hij tot de allerbesten.” Maar volgens de journalist schort het daar nogal eens aan.

“Scouts hebben ook gezien dat naast zijn niet opmerkelijke statistieken, er vaak problemen zijn met zijn houding op het veld. Lang moppert en gebaart te vaak tijdens de wedstrijd. Er is niets mis met enige provocatie en entertainment, maar als je een miljoen of twintig wilt verdienen, moet er wel rendement zijn”, aldus Het Niuewsblad journalist Vandenbempt.


Vorig artikelAC Milan opnieuw in de markt voor Noa Lang
Volgend artikelAjax-watcher denkt aan gouden transfer PSV: ‘Noa Lang kan in de Eredivisie een sensatie worden’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in