Home Nieuws België met de week enthousiaster over Yorbe Vertessen: ‘Zeer talentvol, wachten op...

België met de week enthousiaster over Yorbe Vertessen: ‘Zeer talentvol, wachten op zijn internationale doorbraak’

900
0

Yorbe Vertessen is hard op weg van de status van supersub naar een vaste basisplaats in het elftal van Roger Schmidt.

De vleugelspeler maakt een snelle als even goede ontwikkeling door onder Roger Schmidt. Een terugkeer naar Anderlecht ten spijt, want Vertessen wacht al jaren op zijn grote doorbraak in het eerste elftal van PSV want dat is en blijft zijn grote doel.

Vertessen is inmiddels aardig op schot en krijgt in zijn thuisland steeds meer aandacht. Steeds meer Belgische media vinden hun weg naar de Herdgang om Vertessen de hemd van het lijf te vragen. De jonge Belg krijgt ook steeds meer kansen van trainer Roger Schmidt. De specialisten van het Belgische voetbal, Jan Boskamp en Aad de Mos, zijn lovend over de kwaliteiten van de Belgische aanvaller.

Vertessen kreeg zaterdag een basisplaats tegen FC Twente en betaalde het vertrouwen van Schmidt meteen uit met twee doelpunten. “Zeer talentvol, hij heeft veel toekomst”, zegt Aad de Mos tegen de Belgsiche krant Het Laatste Nieuws.
Het spel van de jonge aanvaller lijkt zich met de week beter te ontwikkelen. Het druistige en soms blinde rennen zonder doel en idee, lijkt met de week af te nemen. Ook op technisch vlak en in de kleine ruimte maakt Vertessen zienderogen stappen.

Ook Johan Boskamp is liefhebber van het spel en de vele mogelijkheden van Yorbe Vertessen. “Ik zit echt te wachten op zijn doorbraak”, zegt de analist. “Kracht, snelheid, scorend vermogen. Ik vind hem héél goed.” Als het aan Boskamp ligt, krijgt Vertessen nog veel meer speelminuten. “PSV heeft Vinicius gehuurd, maar ik zou toch voor Vertessen kiezen. Van rechts, van links, het maakt hem niet uit. Heel goeie voetballer, het zit er echt in.”

Vertessen maakt veel minuten voor PSV. Inmiddels deed hij in tien van de elf competitiewedstrijden mee. In twee daarvan was hij basisspeler. Inmiddels staat de teller op vijf doelpunten en drie assists. De twintigjarige aanvaller heeft een verbintenis tot en met 2025 bij PSV. Vertessen speelde tot nog toe zijn wedstrijden voor Jong Belgie en nog niet voor de A kern van het Belgsiche elftal.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here