Home Nieuws Beleid PSV wekt verbazing bij Valentijn Driessen: ’PSV zegt het één en...

Beleid PSV wekt verbazing bij Valentijn Driessen: ’PSV zegt het één en doet het ander’

4308
0

Het voortvarende spel van het nieuwe PSV onder Peter Bosz kan op veel waardering en goedkeuring rekenen dit seizoen maar zoals ieder succes een keerzijde kent, weet Valentijn Driessen het beleid van de club op de voor hem kenmerkende wijze vanuit een ander standpunt te belichten.

Driessen zet aan de vooravond van de eerste thuiswedstrijd in de Champions League zijn visie op het beleid van PSV uiteen. Driessen blijkt zich enigszins te verbazen over de transferzomer van de club en de uitgaven die PSV deze zomer gedaan heeft. Volgens Driessen staat dat haaks op een eerder standpunt wat de club ingenomen zou hebben nadat Marcel Brands als nieuwe algemeen directeur werd aangesteld.

‘PSV is de ongeslagen koploper van de Eredivisie en investeerde deze zomer meer dan 10 miljoen euro in Hirving Lozano (15 miljoen), Noa Lang (15 miljoen), Jerdy Schouten (12 miljoen) en Ricardo Pepi (10 miljoen) euro’, begint Driessen aan zijn opsomming van de miljoeneninvesteringen van deze zomer.

Driessen wijst vervolgens naar de Raad van Commissarissen van PSV, die goedkeuring gaven. ‘Dit gebeurde onder toezicht van toppers uit het bedrijfsleven zoals Robert van der Wallen (BrandLoyalty) en Ton van Veen (Jumbo) terwijl allerlei topbedrijven uit Eindhoven en omgeving participeren in PSV zoals ASML, Philips en VDL. PSV wil met dit beleid terugkeren aan de nationale top en deelname aan de Champions League afdwingen’, stelt De Telegraaf-voorman vast.

‘Leuk die visie, maar een jaar geleden verkondigden dezelfde beleidsbepalers in de rvc en directie een compleet ander verhaal bij de jaarcijfers. De club kwam met een nieuw lange termijnbeleid. De hand ging op de knip. Transfersommen boven de 10 miljoen euro ging PSV niet meer betalen. De afschrijvingen op transfers moesten omlaag. Peperdure flops als Bruma, Timo Baumgartl, Maxi Romero en Derrick Luckassen vertrokken met verlies. En om financieel niet onderuit te gaan, werd sterspeler Cody Gakpo in de winter verkocht aan Liverpool. En om wat vlees op de botten te krijgen, vertrok Noni Madueke naar Chelsea’, analyseert Driessen in De Telegraaf.

Met het uitgeven van 55 miljoen euro aan transfersommen afgelopen transferwindow vliegt de post afschrijvingen weer enorm omhoog, waar deze een jaar geleden juist naar beneden moest. Emotie bij de beleidsbepalers en beïnvloeding door het publiek, dat een marginale rol van PSV in het nationale en internationale voetbal niet pikt, zorgden voor een compleet andere koers. Het lange termijnbeleid en de visie gingen weer overboord voor een nieuw lange termijnbeleid en visie. Mocht PSV kampioen worden en succes boeken in de Champions League: is het dan dankzij het gevoerde beleid of ondanks het beleid?’, vraagt Driessen zich af.


Vorig artikelXavi Simons en RB Leipzig geven 2-0 voorsprong tegen Bayern München weg
Volgend artikelSpaanse kranten: ‘Eindhoven historische grond’, Luuk de Jong opnieuw bejubeld in Spanje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in