Home Nieuws Belangrijke Europese seizoenen op komst voor PSV

Belangrijke Europese seizoenen op komst voor PSV

3696
0

Het seizoen 2024-2025 van de Champions League wordt gespeeld in een nieuw competitieformat. In dit artikel lees je wat er precies gaat veranderen en waarom dit seizoen belangrijk is voor 2024-2025.

Het deelnemersveld van Europa’s beste clubcompetitie wordt in het seizoen 2024-2025 uitgebreid van 32 naar 36 teams. Het huidige formaat van acht groepen van vier wordt vervangen door vier groepen van negen. In het nieuwe format spelers de Champions League clubs vier wedstrijden meer. Er zal niet uit en thuis worden gespeeld tegen drie tegenstanders, maar thuis of uit tegen tien verschillende teams.

UEFA-baas Aleksander Čeferin is enthousiast over de veranderingen ,,Het nieuwe formaat houdt de droom leven van elke team in Europa om deel te nemen aan de Champions League, zegt hij op de site van de UEFA. Het zal levensvatbaarheid, welvaart en groei op lange termijn mogelijk maken voor iedereen in het Europese voetbal. Niet alleen een klein zelf gekozen kartel,” aldus Čeferin op de UEF-site.

Het deelnemersveld van Europa’s beste clubcompetitie wordt uitgebreid van 32 naar 36 teams. Het huidige formaat van acht groepen van vier wordt vervangen door vier groepen van negen. In het nieuwe format spelers clubs vier wedstrijden meer. Er zal niet uit en thuis worden gespeeld tegen drie tegenstanders, maar thuis of uit tegen tien verschillende teams.

Gevolgen voor PSV
Hoe worden de vier extra tickets verdeeld? Eén plek gaat naar de nummer drie uit de vijfde competitie op de UEFA country ranking. Een andere plek gaat naar een land waarvan nog één club (voorronde) Champions league speelt (Champins Path). Plek drie en vier gaan naar de clubs met de hoogte coëfficiënt die zich niet automatisch geplaatst hebben voor de Champions League groepsfase maar wél voor de voorronde van de Champions League, Europa League of de Conference League.

Dat laatste is voor PSV van belang. Door goed te presteren in de Europa League, of zelfs in de Conference League, kan PSV stijgen op de UEFA-coëfficiëntenlijst en via een hoge positie op de UEFA club ranking een ticket voor met miljoenenbal bemachtigen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here