Home Nieuws Bekritiseerde Roger Schmidt lijkt pijlen op Luuk de Jong te richten

Bekritiseerde Roger Schmidt lijkt pijlen op Luuk de Jong te richten

3666
0

PSV – Benfica was geenszins een wedstrijd van 35 miljoen euro, zoals her en der wordt geopperd.

PSV stond dinsdagavond op de drempel van de groepsfase van de Champions League maar kon het karwei niet afmaken. Daarmee loopt de club geen 35 miljoen euro mis maar 26 miljoen euro. De startpremie bedraagt 15,5 miljoen euro en de verdeling op basis van de co-efficiëntie bedraagt een kleine 10 miljoen euro.

Daarnaast gaat de club wel degelijk geld genereren uit de kwalificatie voor de Europa League, echter is dat beduidend minder dan de Champions League gelden, naast alle goodwill en ontwikkeling van spelers. Niettemin had kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League wel wat direct geld in de kas laten vloeien, waardoor het makkelijker schakelen was geweest richting het aantrekken van nieuwe spelers.

In dat kader lijkt Roger Schmidt nu ook ‘om’ te zijn wat aanvallende versterking aangaat en het type speler daarin. Schmidt zag PSV fysiek worstelen met Benfica en miste aanvallende kracht in de zestienmeter. En dus lijkt ook Schmidt te opteren voor de komst van een type Luuk de Jong.

PSV mist aanvallende kracht, stelde de hevig bekritiseerde Schmidt na afloop vast. De Duitse coach krijgt van alle kanten kritieken te verwerken. ‘Je krijgt niet altijd wat je verdient. Benfica heeft goed verdedigd, vooral met die drie ervaren centrumverdedigers. Wij zijn geen team met heel fysieke spelers, wij moeten tot voetballende kansen komen. Dat is niet makkelijk in de kleine ruimte. Wij zijn ook geen ploeg die makkelijk scoort uit voorzetten. Dus wat ik erbij zou willen? Fysieke kracht in het aanvallende gedeelte zou fijn zijn”, aldus Roger Schmidt over de eventuele komst van Luuk de Jong.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here