Home Nieuws Bejubelde maar chagrijnige Noa Lang niet naar Oranje, Lang meldt zich af

Bejubelde maar chagrijnige Noa Lang niet naar Oranje, Lang meldt zich af

883
0

Noa Lang wordt door bondscoach Ronald Koeman niet opgeroepen voor de interlands tegen Frankrijk en Griekenland. Of beter gezegd: Noa Lang heeft zich afgemeld voor de belangrijke interlands.

Dat mag met recht een enorme tegenvaller worden genoemd voor Oranje en de geplaagde bondscoach. Ronald Koeman kan de kwaliteiten van Lang wel gebruiken in zijn selectie, die toch al zoveel twijfels en blessures kent. Al in de eerste helft bleek Noa Lang klachten te krijgen. De aanvaller liep chagrijnig over het veld in Rotterdam en had in de eerste helft al voortdurend contact met de technische en medische staf. Een wissel zat er dan ook aan te komen, voelde Lang al de gehele eerste helft aan.

Lang wordt al weken alom bejubeld om zijn spel en zijn acties in combinatie met zijn dribbels langs de lijn. Ook tegen Sevilla stond er geen maat op Lang, die voortdurend langs de lijn snelde en tegenstander Navas alle hoeken liet zien. In Rotterdam spatte het chagrijn van zijn gezicht af want de aanvaller voelde al snel dat het niet goed zat met zijn hamstring. En dus wisselde Peter Bosz uit voorzorg al in de eerste helft, hoewel Lang nog wel een aantal keer aanzette en een sprint eruit wist te gooien.

Bosz werd na afloop gevraagd naar de blessure van Noa Lang. “Dit heeft hij dit seizoen al twee keer eerder gehad waarbij hij eigenlijk alles kan doen, behalve voluit sprinten. Dat gaf hij nu weer aan”, zei Bosz daarover. “Dan neem ik geen risico en haal ik hem er snel af. Zeker als je ziet wat we nog op de bank hebben, maar het is ook niet het risico waard dat iemand ernstiger geblesseerd raakt. Ik denk niet dat hij het Nederlands elftal gaat halen, maar dat moeten we even kijken.”

Hoe ernstig de blessure van Lang is, zal deze week duidelijk worden maar geheel topfit is de aanvaller dus nog niet. En dus zal Noa Lang zich komende interlandperiode niet gaan melden bij de selectie van het Nederlands elftal. De KNVB heeft inmiddels officieel bekend gemaakt dat hij zich vanwege een blessure heeft afgemeld. Door de blessure van Lang is Joey Veerman de enige PSV’er in de selectie van het Nederlands elftal.


Vorig artikelBosz verbaasde zich in Rotterdam over wissels: ‘Dat ben ik niet gewend’
Volgend artikelPSV laat de rest schrikken | Op Het Kasteel is men uitgesproken over de kracht van PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in