Home Nieuws Begonnen in Rotterdam, toen Amsterdam | Past Noa Lang bij PSV én...

Begonnen in Rotterdam, toen Amsterdam | Past Noa Lang bij PSV én bij Peter Bosz?

1222
0

De carriere van Noa Lang is een bijzondere carriere te noemen. De deze zomer bij Club Brugge vertrekkende middenvelder is pas 24 jaar oud maar heeft al wat clubs achter zijn naam staan.

Er blijken best wel wat afbeeldingen en filmpjes te zijn waar Noa Lang met de wijsvinger voor zijn mond te zien is. Opvallend veel zelfs. Hoe zit dat precies? Daarvoor dienen we het karakter van de aanvaller enigszins te analyseren. Gedurfd, zelfverzekerd, branie, lefgozer, prikkelend, schurend, direct, grenzen opzoekend en vooral eigengereid. In het veld maar zeker ook daarbuiten.

Lang schroomt nu eenmaal niet zo nu en dan eens stevig uit te halen naar alles en iedereen in zijn omgeving. Lang is een eigengereide topvoetballer in wording. Daar kunnen we inmiddels niet meer omheen. Langzaam naar de top, die vlieger lijkt voor Lang wel op te gaan. Als schijn niet bedriegt, zien we Noa Lang de komende seizoenen schitteren in een PSV shirt. De aanvaller uit Rotterdam ziet het helemaal zitten: een transfer naar PSV, om vervolgens rond zijn 27e levensjaar nog eens een echte buitenlandse topclub aan te doen.

Zijn toekomst lijkt dus in Eindhoven te liggen. Noa Lang heeft laten weten dat hij deze zomer gegarandeerd weggaat bij Club Brugge. Eigenlijk wilde Lang vorige zomer al weg uit Brugge, maar toen scheurde de aanvaller zijn enkelband.

De afgelopen jaren werd Club Brugge kampioen van België maar enkele weken geleden kreeg Lang slechts complimenten toebedeeld door zijn spel en doelpunt in de laatste wedstrijd van het seizoen waardoor Antwerp kampioen werd. Mark van Bommel, Marc Overmars en alle andere Antwerp Belgen en Antwerp Nederlanders waren dan ook erg blij met Lang, die slechts uitsprak het niet over zijn hart te verkrijgen dat een club anders zijn club, landskampioen wordt in een wedstrijd waar hij aan weet deel te nemen.

Mocht PSV Lang daadwerkelijk contracteren komende dagen dan wel weken, wachten de PSV fans een geweldige voetballer met potentieel voor de absolute top van Europa. Lang begon zijn voetballeven in Rotterdam. Als geboren Rotterdammer maakte hij deelgenoot uit van de opleiding van Feyenoord, om later naar Amsterdam te verhuizen. Ook Twente deed hij nog aan op zijn voetbalreis richting Brugge. Peter Bosz is in ieder geval gewaarschuwd voor de grillen van Lang, al lijkt hij die grillen wel onder controle te krijgen heden ten dage.

Ronald Koeman is inmiddels zeer te spreken over het gedrag van de aanvaller. Als Noa Lang komende jaren in Eindhoven zijn voeten laat spreken, behoeft de vraag of Lang bij PSV en bij Peter Bosz past, niet eens gesteld te worden.


Vorig artikelUEFA-baas Ceferin reageert hoofdschuddend op incident veldbestorming PSV – Sevilla
Volgend artikelPSV wacht op aanbiedingen voor Drommel maar wil ‘sterkere’ doelman wel vertrekken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in